«Сила сестринства»: жіночий ветеранський рух запустив інформаційну кампанію
23 Жов 2024, 10:45

«Сила сестринства»: жіночий ветеранський рух запустив інформаційну кампанію

На честь 6-річчя створення організації Рух VETERANKA створив інформаційну компанію «6 років: Сила сестринства», її мета привернути увагу до вкладу військовослужбовиць в боротьбі за незалежність країни в російсько-українській війні, розповісти про впливову діяльність Руху в боротьбі за права та можливості для жінок в армії, реінтеграцію ветеранок та підсилити голоса захисниць в країні.

Героїнями соціальної реклами стали учасниці руху VETERANKA, які зараз служать в найгарячіших точках: операторка озброєння, лідерка Руху Андріана Арехта, бойова медикиня Юлія Сідорова, командирка взводу ЗСУ Оксана Рубаняк. Фото є частиною спільного документального проєкту документальної фотографки Марисі Мʼяновської та руху VETERANKA. 

Сьогодні Рух VETERANKA — перша та єдина спільнота жінок України з військовим досвідом, яка створена ветеранками у 2018 році. За 6 років існування організація з 20 учасниць перетворилася на масштабну всеукраїнську спільноту жінок з бойовим досвідом та об’єднує більше 1700 учасниць Руху — ветеранок та діючих військовослужбовиць України, а також проактивних волонтерок, громадських активісток, які підсилюють одна одну. Серед напрямків організації — захист прав військовослужбовиць, реабілітація і реінтеграція  ветеранок, надання компетентної допомоги армії та стимулювання змін у суспільстві. 

«Сьогодні ми демонструємо справжню силу сестринства, адже головні напрямки нашої роботи —  для жінок і про жінок в армії. Ми розпочали із виборювання прав жінок служити на бойових посадах у війську і ми добились цього, у 2018 році було відкрито 63 посади для жінок у секторі безпеки та оборони України, перші розпочали працювати, і далі продовжуємо, над гідним матеріально-технічних забезпечення військовослужбовиць. Серед останніх наших проєктів — це впровадження механізму протидії сексуальним домаганням в армії, чат-бот для долучення до Сил оборони», —  коментує очільниця руху VETERANKA Катерина Приймак

До 6-річчя руху організація відкрила збір на 6 млн гривень для 6 бойових посестр та їх підрозділів, які воюють у найгарячіших напрямках фронта на засоби РЕБ, наземні станції, дрони для захисту та ефективної роботи. Благодійний проєкт «Сила сестринства» стартував під гаслом «Жінки, які творять історію» та вже об’єднав більше 100 українок.

Частину грошей збирають у соцмережах як командний мультизбір шляхом створення дружніх банок, іншу частину організація планує отримати від івентів, меценатів та закликає приєднуватися до збору українську бізнес-спільноту. 

«Це більше ніж збір, адже наша глобальна місія проєкту «Сила сестринства» — це народження великого комʼюніті, підтримки одна одної  та демонстрація феномену українських жінок в тилу та на фронті! Ми разом пишемо історію нашої сильної країни просто зараз!» — розповідають учасниці руху VETERANKA

Приєднатися до збору можна за посиланням або написавши в соцмережі організації.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео