04 Гру 2023, 16:38

Гурт KISS представив свої диджитал-аватари

Під час виступу на біс на своєму останньому концерті в нью-йоркському Медісон-сквер-гарден рок-легенди KISS пообіцяли «робити рок назавжди», зробивши крок у диджитал-реальність за допомогою аватарів.

У партнерстві зі студією візуальних ефектів Industrial Light & Magic та розважальної компанії Pophouse KISS створили диджитал-аватарів. Однак замість того, щоб просто клонувати себе, учасники гурту перевтілилися у фантастичних супергероїв.

Щоб досягти реалістичності виступу, учасники гурту працювали над своїми диджитал-двійниками в костюмах, що фіксують рухи, вкладаючи в них свою сценічну присутність. Поява аватарів збіглася з відходом гурту від фізичних виступів, ознаменувавши диджитал-переродження.

Поки що не зовсім зрозуміло, як саме ці аватари продовжать життя гурту, але їхній потенціал є дуже цікавим. Раніше компанія Industrial Light & Magic вже створювала подібні аватари для ABBA. Шоу ABBA Voyage в Лондоні показало, що таким може бути майбутнє легендарних гуртів, які прагнуть закріпити свою присутність для наступних поколінь.

Гітаристи та вокалісти гурту KISS Джин Сіммонс і Пол Стенлі висловили захват від такої еволюції. Сіммонс вважає, що мова йде про збереження вічної молодості та культовості KISS. Він додав, що віртуальне увічнення змусить Стенлі «стрибнути вище, ніж він коли-небудь робив раніше».

Стенлі зазначив, що хоча KISS пройшли цей шлях, у них все ще є потенціал для досягнення нових висот. «Гурт заслуговує на те, щоб жити далі, тому що він більший за нас», — наголосив вокаліст.

Розкажіть друзям про новину