25 Сер 2023, 14:32
PR

Ahentsiia, сучасний Рильський, «дороги іншої не треба». Ретроспектива тижня з Анею Білоус та Лесею Донець

Як минув робочий тиждень та які плани на вихідні, розповідають Аня Білоус та Леся Донець, співзасновниці піар-агенції ahentsiia.

Як минув тиждень?

Цього тижня було дві важливих новини для українського народу: загинув один російський покидьок і народилась одна видатна агенція! Обидва інфоприводи варті уваги, але ми дотичні лише до другого. 

Відкриття тижня

Завдяки тіктоку дізнались, що айфон наспраді нас не слухає. Тобто великий брат все одно збирає про вас всю можливу і неможливу інформацію, але не через прослуховування. Можете обговорювати що захочете, якщо це не державна таємниця.

Але головне відкриття тижня — це агенція ahentsiia.  

Що дістало за тиждень?

Дістала спека і те, що росія досі існує на мапі світу. 

Музика тижня

  • Люсі — Останній роман. Це її перший трек за останні два роки — ніжний і трохи по-дитячому наївний. Тепло та безтурботність, а ще трохи світлого суму — емоції, про які ми вже давно забули, але вона нагадала. 
  • Плейлист AUGUST 2023 від The Row (бренд сестер Олсен). 
  • Гостьовий мікс харківського продюсера та діджея MONOTRONIQUE на NTS
  • Тарас Петриненко — Україна. Бо нам «дороги іншої не треба»!

Що почитати?

Радимо дві книжки. Добірку есеїв «Культурна експансія» видавництва Підпільної Гуманітарки — про агресивну діяльність росії в українському культурному полі — від 18 століття й до сьогодні, від архітектури церков до реклами на телебаченні. Для тих, хто ще у процесі перезбирання свого бачення українського культурного спадку.

«Марсіани на Хрещатику» Віри Агеєвої про культурне життя Києва 1920-х. Але це не підручник з літератури рідного краю, зі сторінок якого тобі в очі дивляться сумні вусаті портрети. 

У певний момент стає аж смішно, наскільки мало змінилось у житті киян за сто років. 

Це наче гід по Києву від якогось лайфстайл видання, тільки минулого сторіччя. Виявляється, більшість із них були ще тими ж тусовщиками, зокрема Нарбут та Курбас, а про вечірки у Підмогильного взагалі гуділо все місто. Вони так само ходили в більярд, робили підпільні вечірки та любили хильнути чарочку в одному зі столичних барів. У певний момент стає аж смішно, наскільки мало змінилось у житті киян за сто років. 

Тож, коли наступного разу ганятимете шари в «Липі», а потім бігтемете у бар Prostir на Гоначара, зупиніться на секунду і подивіться навколо — поряд може сидіти сучасний Рильський. 

Що подивитися?

Для натхнення — #ШТОРМНАДО, освітньо-розважальне шоу про придумування ідей.

Для душі — обов’язково зберіться з друзями, щоб передивитись концерти до минулих Днів Незалежності. Особливо той, де Сердючка з’являється на потязі (2020 рік)!

Ваш топ застосунків на телефоні

Загалом наш топ — про продуктивність. Жонглюємо між календарями, гуглдоками та нагадуваннями, проте цього тижня зʼявилось одразу два застосунки, які ми просто мали затестити:  

  • Aphex Twin представив застосунок YXBoZXh0d2lu — «альтернативний світ інтерактивної доповненої реальності» в 3D, що поєднує артворки, відео та музику Aphex Twin з його останнього альбому. Застосунок дуже красивий, але нічого в ньому не ясно, якщо чесно.
  • А от Укрзалізниця і мобільний застосунок Templify створили до Дня Незалежності колекцію шаблонів для автоматичного монтажу відео під назвою «Додому» — тут все зрозуміло й дуже щемко.

Окрема (негативна) увага — оновленому Twitter, тобто Х. Верне від small dick energy Ілона Маска.

Плани на вихідні. Поради, куди піти.

Ділимось тим, що самі плануємо або вже перевірили: 

  • Сходіть на екскурсію. Це недооцінений спосіб проводити час у прогулянці містом і дізнаватись про нього більше. У Києві кльові робить Мапа Реновації та Ukrainian Modernism
  • Якщо ви у Львові, завітайте до «Я Галереї» Павла Гудімова на виставку «Ніжність» — вона про дух часу й мистецтва кінця 1960-х – початку 1970-х років на прикладі подружжя художників Володимира та Людмили Лободи.  

Розкажіть друзям про новину