Фінський виробник дитячого харчування Muru Baby відкрив перший у світі ресторан рівня Мішлен, спеціально орієнтований на малюків.
Ідейний натхненник проєкту — шеф-кухар Мішлен і засновник Muru Baby Анрі Ален.
У ресторані було розроблено високоякісне меню з трьох страв на основі продуктів Muru Baby, спеціально створене для немовлят і малюків віком від шести місяців до трьох років. Звісно, не забули і про батьків: доросле меню складалося з бутерброда з шинкою та кави.
Muru Baby Restaurant ламає традиційні уявлення про вишукану кухню не лише з точки зору цільової аудиторії, але й усього досвіду: від самого входу до закладу малюки отримують такий самий рівень уваги та обслуговування, який дорослі звикли отримувати у подібних закладах.
Дизайн інтер’єру, гардероб (тобто місце для паркування візочків), вибір музики, стиль подачі страв і сервірування столу — все це розроблено з урахуванням потреб дітей.
«Зазвичай немовлятам немає чого робити у вишуканому ресторані. Я думаю, що це цікаво перевернути все з ніг на голову — тут немовлята є нашими головними клієнтами, а батьки просто приєднуються до них», — говорить Анрі Ален.
За допомогою ресторану Muru Baby хоче змінити громадську думку щодо потенціалу дитячого харчування як за смаком, так і за презентацією, оскільки дослідження показують, що до 95% батьків не будуть їсти те, що вони подають своїм малюкам.