YouTube обмежить доступ підлітків до відео про фізичну форму та вагу
09 Вер 2024, 10:56

YouTube обмежить доступ підлітків до відео про фізичну форму та вагу

YouTube збирається обмежити доступ підлітків до відео, які пропагують та ідеалізують певний рівень фізичної підготовки або зовнішній вигляд. Вперше цей запобіжний захід був запроваджений у США минулого року, а зараз він поширюється на підлітків по всьому світу.

Ця заява з’явилася на тлі критики, що лунала на адресу YouTube протягом останніх кількох років за потенційну шкоду для підлітків і доступ до контенту, який може сприяти розладам харчової поведінки.

Тип контенту, який YouTube обмежить, включає відео, що порівнюють фізичні характеристики та ідеалізують певні рівні фізичної підготовки, типи фігури та вагу. Окремо YouTube також обмежить доступ до відео, які демонструють «соціальну агресію» у вигляді безконтактних бійок і залякування.

Платформа, що належить Google, зазначає, що такий тип контенту може бути не настільки шкідливим, як окреме відео, але якщо його повторно показувати підліткам, то це може стати проблемою. Щоб боротися з цим, YouTube обмежить повторні рекомендації відео, пов’язані з цими темами.

Оскільки рекомендації YouTube ґрунтуються на тому, що користувачі схильні дивитися і з чим взаємодіяти, компанія повинна запровадити ці запобіжники, щоб захистити підлітків від повторного показу контенту, навіть якщо він відповідає рекомендаціям.

«У підлітків формуються уявлення про те, ким вони є, і власні стандарти для себе, а постійне споживання контенту з ідеалізованими стандартами, який починає формувати нереалістичні внутрішні стандарти, може призвести до того, що деякі з них сформують негативні переконання про себе», — сказав керівник відділу охорони здоров’я YouTube доктор Гарт Грехем.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео