Проєкт евакуації українських дітей-сиріт під час війни встановив світовий рекорд
21 Сер 2024, 11:30

Проєкт евакуації українських дітей-сиріт під час війни встановив світовий рекорд

Проєкт «Дитинство без війни», започаткований БО «БФ «РУСЛАНА ШОСТАКА», отримав міжнародне визнання, встановивши рекорд у World Book of Records (WBR) за найбільшу евакуацію дітей-сиріт під час війни з часів Другої світової війни.

Завдяки зусиллям команди, волонтерів та партнерів, на початку війни вдалося врятував майже 2700 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, їх опікунів та вихователів, а також дітей, що перебували у складних життєвих обставинах, забезпечуючи їм безпечний прихисток на березі Середземного моря. Для цього знадобилося 9 літаків, понад 90 автобусів та 24 вагони поїздів. А впродовж літа-осені 2023 року проєкт «Дитинство без війни» надав можливість для оздоровлення в Туреччині ще майже 800 дітям та їхнім опікунам.

Підопічні отримують збалансоване та повноцінне п’ятиразове харчування, медичні та психологічні послуги. Їх життя наповнене різноманітними культурними та розважальними програмами. Діти повністю забезпечені матеріально-технічною базою необхідною для їх навчання.

Про проєкт «Дитинство без війни» був знятий короткометражний документальний фільм SAVE GENERATION UA, який отримав нагороди на престижних міжнародних кінофестивалів серед яких, — Luleå International Film Festival, İstanbul International Spring Film Festival, «Washington West Film Festival» у США.

World Book of Records (WBR) — міжнародна організація, яка фіксує та визнає досягнення людей, груп та організацій з усього світу у різних сферах діяльності. Вона визнала внесок проєкту «Дитинство без війни» як винятковий і гідний світового рекорду.

«Звісно, нашою метою ніколи не було потрапити до світового рекорду чи отримати світове визнання. Наша єдина мета — завжди була і залишається — врятувати українських дітей від війни. На самому початку проєкту ми думали лише про те, як вивезти тисячі дітей і забезпечити їм безпечні та комфортні умови перебування. Без участі партнерів, волонтерів і допомоги міжнародних організацій ми б нічого не досягли. Тому світовий рекорд — це нагорода для всіх, хто доклав зусиль до реалізації проєкту. Від перших леді двох країн, з домовленості яких все почалося, Посольства України в Туреччині, Консульства України в Анталії, Міністерства соціальної політики України, Дніпровської ОДА до українських і турецьких бізнесів, благодійних організацій, які ось уже 2,5 роки допомагають забезпечити безпеку українських дітей-сиріт. Окремо хочу подякувати співробітникам проєкту, який став їхнім життям, а турбота про дітей — місією. Впевнений, що найкраща нагорода для них — не рекорд, а тисячі вдячних очей українських дітей», — Руслан Шостак, Президент корпорації TERWIN, засновник і співвласник торгових мереж EVA і VARUS.

Цей рекорд став можливим завдяки активній підтримці численних партнерів та організацій. Серед яких: Nova Ukraine, Eva, Varus, Kızılay, Благодійний фонд «КОЛО», Наталія Холоденко, Visa, Lactalis, Ruta, Philips AVENT, Beiersdorf, Imperia Holding, Waikiki, МЕТRО, Schneider Electric, Onur Group, Splat, San Clean, iHH, İOM, Save the Children Ukraine, Rotaract, Lions, Özdoğu Sarp, Ekovar EnvironmentalL Group, Valet, Kilit, Hospitality Group, Благодійний фонд «Вони Незламні», Unilever, Silpo, Ülker, Gelato, UNWLA, BLONDI, Milller&Smith, ТОВ «Хенкель Україна», Tuid, SGDD-ASAM, Wells Fargo NY, Church USA, Благодійна організація HelpPeopleOfUkraine Foundation, ФК «Колос», Посольство України в Японії та ще багато інших.

21 Сер 2024, 11:30
Розкажіть друзям про новину

Нове відео