TikTok закрив свою програму винагород у Європі
06 Сер 2024, 13:53

TikTok закрив свою програму винагород у Європі

TikTok закриває свою програму винагород TikTok Lite в Європі після того, як Єврокомісія розпочала розслідування щодо специфіки цієї ініціативи, яка пропонувала грошові заохочення за активність у застосунку.

Ще у квітні Єврокомісія закликала TikTok надати більше інформації про склад програми TikTok Lite, яка розподіляла бали винагороди між користувачами на основі дій, здійснених у застосунку.

Як можна побачити на скриншоті, користувачам пропонували заробляти бали, відкриваючи та вподобавши відео в TikTok.

TikTok запустив програму у Франції та Іспанії на обмеженій основі, перш ніж вона привернула увагу чиновників ЄС, які висловили занепокоєння, що TikTok Lite може порушувати Закон ЄС про диджитал послуги. Незабаром після цього TikTok призупинив програму, а тепер зобов’язався повністю відмовитися від неї, щоб уникнути штрафів.

«Сьогодні Комісія взяла на себе зобов’язання TikTok назавжди вивести програму TikTok Lite з-під зобов’язань ЄС. Ці зобов’язання були надані TikTok з метою усунення занепокоєння, висловленого Єврокомісією в офіційному провадженні, відкритому проти TikTok 22 квітня, та забезпечення дотримання вимог Закону ЄС про диджитал послуги», — йдеться у заяві Єврокомісії.

Основне занепокоєння Єврокомісії щодо програми полягало в тому, що вона може сприяти розвитку залежності від застосунку, особливо серед молодих користувачів, стимулюючи їх частіше користуватися TikTok. Таким чином, будь-яка програма, яка може збільшити системний ризик, повинна бути подана на розгляд чиновникам ЄС для оцінки перед її впровадженням.

Оскільки TikTok не зробив цього, йому потенційно загрожував штраф у розмірі до 6% від глобального доходу компанії, якби Єврокомісія визнала, що він порушує Закон ЄС про диджитал послуги. Замість того, щоб йти на такий ризик, TikTok вирішив повністю припинити програму, що фактично закриє розслідування Єврокомісії з цього питання.

«Сьогоднішнє рішення робить ці зобов’язання юридично обов’язковими, а це означає, що будь-яке порушення зобов’язань буде негайно прирівнюватися до порушення Закону ЄС про диджитал послуги і, отже, може призвести до штрафів. Цим рішенням Комісія також закриває офіційне провадження, відкрите проти TikTok 22 квітня».

Це також означає, що TikTok не зможе використовувати будь-які подібні схеми без схвалення Єврокомісії.

06 Сер 2024, 13:53
Розкажіть друзям про новину

Нове відео

Ще новини за темою