28 Лис 2023, 17:28

Для британців створили настільну гру про найпоширеніші шахрайські фінансові схеми

Британський банк NatWest оголосив про запуск настільної гри «All Mod Cons», яка має на меті зруйнувати розмовні табу на тему сімейних фінансів та просвітити британську громадськість щодо сучасних шахрайств напередодні Різдва.

На честь запуску NatWest представив відеоролик у стилі різдвяної реклами за участю телеведучого Джеффа Брейзіера та його сина Фредді, у якому представили гру та її особливості.

Гра містить найпоширеніші шахрайські схеми, включаючи фішинг, фальшиві електронні листи, шахрайство з видаванням себе за іншу особу, афери з поверненням криптовалют, схеми швидкого збагачення та шахрайство з покупками.

Кампанія та гра були створені та реалізовані агентством Taylor Herring.

Настільна гра, в яку можна буде пограти в деяких відділеннях NatWest, була створена командою розробників ігор у партнерстві з командою банку з боротьби з шахрайством після дослідження, яке показало, що 67% дорослих британців хотіли б дізнатися більше про те, як діють шахраї, а також про різні типи афер, щоб не стати їхньою жертвою.

 Дослідження NatWest визначило найпоширеніші шахрайські схеми, які присутні в іграх. Серед інших популярних шахрайств за останні 12 місяців: романтичні афери, афери з поверненням криптовалют, схеми швидкого збагачення та шахрайство з покупками. 

 Згідно з новим дослідженням NatWest, Різдво — один з найактивніших періодів року для шахраїв. 17% дорослих британців повідомили, що отримують більше звернень від шахраїв у святкові дні. Кількість шахрайств з покупками, про які повідомляють клієнти, зростає на 41% в цей час, а 44% опитаних зізналися, що побоюються, що одна помилка з шахраєм може призвести до того, що Різдво буде зіпсовано.

 Стюарт Скіннер, експерт з протидії шахрайству з компанії NatWest, сказав: «Святковий сезон — це час, який можна провести з сім’єю, розважаючись, але веселощі можуть швидко закінчитися, якщо хтось із вас постраждає від шахрайства. Наша кампанія «All Mod Cons» була створена для того, щоб допомогти підвищити рівень обізнаності про шахрайство, змусити людей говорити і дізнаватися про них, що є важливим кроком у боротьбі з ними».

Копії настільної гри будуть доступні для гри у вибраних відділеннях NatWest з 1 грудня.

Розкажіть друзям про новину