МОМ запустила кампанію проти сексуального насильства щодо підлітків з TikTok-інфлюенсерами
18 Лип 2023, 12:20

МОМ запустила кампанію проти сексуального насильства щодо підлітків з TikTok-інфлюенсерами

За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), 47% опитаних переселенців повідомили, що один із членів їхньої сім’ї – це дитина або підліток віком від 5 до 17 років. Неповнолітні часто не можуть забезпечити себе  фінансово та створити безпечні умови проживання, особливо у кризових ситуаціях. Крім того, у випадку втрати батьків або розз’єднання родини, діти й підлітки без супроводу піддаються ще більшому ризику постраждати від насильства. 

Аби вони могли розрізняти неналежну поведінку стосовно себе і розуміти, як себе захистити, Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила інформаційну кампанію із запобігання сексуальному насильству щодо підлітків. Вона звертається до підлітків голосом їхніх однолітків. Всі медійні продукти – створені самими підлітками. До кампанії залучили відомих молодіжних тік-ток блогерів Оlya Shelby, Natalia Chaban, Ellevika та інших, які записали власні відео щодо сексуального насильства. 

Мета кампанії – підвищити обізнаність підлітків про проблему сексуального насильства та надати допомогу тим, хто постраждав або продовжує страждати від нього. Крім того, кампанія долучиться до суспільних зусиль, аби покласти край звинуваченню постраждалих та змінити стереотипне сприйняття цієї проблеми. Сексуальне насильство ніколи не є провиною постраждалих, а провина – завжди на кривдниках!

«В Україні існують культурні бар’єри, через які постраждалі від насильства часто мовчать про це, бо суспільство може  звинувачувати їх, а не кривдників. Цей  підхід ми маємо змінити – тема не має бути табуйованою, про неї слід говорити, проводити сексуальне виховання у школах та в сім’ях. Зрештою, маємо донести думку, що у насильстві винні тільки кривдники, і вони мають нести відповідальність», – говорить Стівен Роджерс, заступник голови Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео