Виробник м’яса приготував страву з мамонта
29 Бер 2023, 16:50

Виробник м’яса приготував страву з мамонта

Останніми роками на полицях продуктових магазинів з’явилися десятки альтернативних видів м’яса – від яловичини до курки, риби та свинини. Але як щодо м’яса мамонта? Компанія Vow, що займається вирощуванням м’яса, відродила давно вимерлу тварину і перетворила її м’ясо на фрикадельки.

Хоча попит на м’ясо пухнастого звіра, схоже, не дуже великий, компанія хотіла використати цю шокуючу страву, щоб продемонструвати потенціал вирощування різних видів м’яса з клітин, не використовуючи живих тварин, які проходять через жорстокі бійні.

За даними The Guardian, з моменту свого заснування компанія Vow досліджувала можливість створення м’яса з понад 50 видів тварин, включаючи альпак, буйволів, крокодилів, кенгуру, павичів та різних видів риб.

Створіть ефективні PR стратегії разом з експертами Foundation Coffee Roasters, TWID, БФК Gulliver та ще понад 90 провідними брендами!

12 грудня на GET Business Festival дізнайтесь, як розробити ефективні PR-стратегії, підвищити впізнаваність бренду та залучити нових клієнтів через сучасний маркетинг і співпрацю з лідерами думок.

Забронювати участь

Джордж Пеппоу, генеральний директор Vow, розповів виданню, що основна мета його експериментального м’яса змінити поведінку споживачів, коли йдеться про споживання м’яса, з високою метою перевести кілька мільярдів м’ясоїдів зі звичайного м’яса на лабораторні версії.

Пеппоу вважає, що найкращий шлях до цього винайти нові види м’яса, наприклад, фрикадельки з мамонта, за допомогою клітин, з якими легко працювати, які смачні та поживні, а потім об’єднати ці клітини разом, щоб створити «справді смачне м’ясо».

Щодо того, чому компанія вирішила взятися за фрикадельки з мамонта, Тім Ноаксміт, співзасновник Vow, пояснив, що тварина була обрана як «символ втрати різноманітності», а її епатажна цінність допомагає розпочати розмови про майбутнє м’яса. Вважається, що ця істота вимерла через полювання людей і потепління на планеті після останнього льодовикового періоду.

Початкову ідею висловив Бас Корстен з креативного агентства Wunderman Thompson: «Наша мета — розпочати розмову про те, як ми їмо, і як можуть виглядати та смакувати майбутні альтернативи. Вирощене м’ясо є м’ясом, але не таким, яким ми його знаємо».

Масштабне виробництво м’яса, особливо яловичини, завдає величезної шкоди навколишньому середовищу, і багато досліджень виявляють, що в багатих країнах необхідно суттєво скоротити споживання м’яса, щоб покласти край кліматичній кризі.

Команда співпрацювала з професором Ернстом Вольветангом з Університету Квінсленду для створення білка м’яса мамонта.

Але як смакують фрикадельки з мамонта? Вольветанг зізнався, що ніхто ще не куштував цю рідкісну страву, оскільки важко передбачити, як людська імунна система відреагує на білок, який не вживався в їжу протягом тисяч років.

Vow планує дебютувати з фрикадельками з мамонта в Немо, науковому музеї в Нідерландах, де глядачі зможуть вперше поглянути на багатовікове м’ясо. Можливо, одного дня мамонт буде настільки ж поширеним у ресторанах, як і звичайна домашня птиця.

«Культивоване м’ясо дозволяє нам розширити межі кулінарних інновацій і створити абсолютно нові враження від їжі. Замість того, щоб просто копіювати існуючі продукти, ця технологія пропонує нам можливість створити щось дійсно унікальне і краще», сказав головний науковий співробітник Джеймс Раялл.

Розкажіть друзям про новину