2–3 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті м. Києва відбудеться грандіозна подія — 7-й Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST–2023».
Мета фестивалю — розвиток професійних навичок і творчості студентів, популяризація досягнень у галузі ресторанного господарства, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв і кондитерських виробів, демонстрація професійних навичок кухарів, кондитерів, дизайнерів.
Організаторами Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну у цьому році стануть:
- Громадська спілка «Український кулінарний союз»
- Державний торговельно-економічний університет
- Академія професійної освіти «Merkúr»
Визначення кращих кухарів, кондитерів, команд кухарів оцінюватимуть згідно з рекомендаціями Всесвітньої асоціації кулінарних союзів (WACS) та будуть проводити відомі члени журі:
- Любов ЧУНИЦЬКА — експерт із харчових технологій та ресторанного сервісу у закладах HoReCa, головний технолог мережі закладів ТОВ «Київ Інтертеймент Груп», заслужений працівник сфери послуг (ресторанне господарство), Голова суддівської колегії.
- Паоло БРЕШІА — президент Асоціації UCM «Середземноморський союз шеф-кухарів».
- Ян БРЕЦКО — директор Академії професійного навчання «Меркур», Словацька республіка.
- Віктор ТИМЧИШИН — шеф-кухар ресторану ALASKA, член Українського кулінарного союзу, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food».
- Михайло КРАВЧЕНКО — доктор технічних наук, професор кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ.
- Діна ФЕДОРОВА — доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства, гарант освітньо-наукової програми 1 рівня вищої освіти «Ресторанні технології та фуд-дизайн».
- Олександр ГРИЦЕНКО — практикуючий шеф-кухар ресторану «La Frusta», 25-разовий призер 15-ти міжнародних кулінарних змагань в Україні, Туреччині, Греції, Македонії, Словаччині, фіналіст кулінарного шоу «Майстер-Шеф. Професіонали».
- Григорій ГУБАРЕВ — Директор Житомирського торговельно-економічного коледжу ДТЕУ.
- Наталія ЧОРНА — доктор історичних наук, професор, зав. кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ.
- Інеса ГОРУК — Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ.
- Ганна САБАДОШ — доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Ужгородського торговельно-економічного інституту.
У програмі передбачені практичні індивідуальні змагання за різноманітними номінаціями: Страви сучасної української кухні, Страви автентичної і етнічної кухні, Best Street Food по-українськи, Best Chef Junior, Best Pastry Chef Junior.
Практичні командні змагання дозволять визначити найкращу кулінарну школу року Best Culinary School. А в номінації Best School Lunch (шкільний ланч очима учнів) школярі зможуть представити своє бачення основної страви для обіду в шкільній їдальні враховуючи сучасні норми харчування дітей у закладах освіти.
ART-CLASS включає наступні номінації:
- Цукрові квіти (англійська техніка).
- Робота з марципана, мастики
- Художня робота з тіста (коровай)
- Крафтовий хліб
- Бенто-торт
Інноваційну конкурсу номінацію з відтворення емоцій акриловими фарбами «КАЛЕЙДОСКОП ЕМОЦІЙ, ВРАЖЕНЬ, ПОЧУТТІВ» на полотні оцінюватимуть:
- Олена Палієнко — кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри дизайну та інжинірингу ДТЕУ;
- Олексій Возіянов — художник монументаліст, член Національної спілки художників України, заступник голови секції графіки Київської організації НСХУ;
- Володимир Микитенко — український скульптор; член Національної спілки художників України, заступник голови секції скульптури Київської організації НСХУ.
Переможці будуть відзначені золотими, срібними, бронзовими медалями у кожній із номінацій. Кубок Гран Прі отримають переможці Best Culinary School-2023! Решта конкурсантів будуть відзначені дипломом учасника Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023».
Спонсорами заходу є:
- Глек. Ресторан сучасної київської кухні
- Robot&coupe. Фахівець у сфері кулінарних приготувань
Офіційне відкриття 7-го Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023» відбудеться 2–3 листопада 2023 року о 10:00 у Державному торговельно-економічному університеті за адресою: м. Київ, вул. Кіото,19. Долучайтесь до Міжнародного фестивалю ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST–2023».