Людяність та чесність — це ключ до успіху: як працює маркетинг в страховій сфері
07 Жов 2024, 11:36

Людяність та чесність — це ключ до успіху: як працює маркетинг в страховій сфері

Сьогодні як ніколи важливо говорити зрозуміло про складні речі. Це особливо актуально для страхової галузі, де терміни й умови часто викликають у людей запитання, а інколи навіть недовіру. Виклик маркетологів полягає не лише в тому, щоб донести інформацію, але й зробити це так, щоб кожен клієнт відчув, що з ним говорять однією мовою — мовою простоти й людяності.

Завдання маркетологів в страхуванні не стільки задовільнити попит, скільки сформувати його — ментально страхування так і не увійшло до свідомості громадян в Україні. Однією з причин цього є традиційно низький рівень довіри та страхових компаній. За статистикою, рівень довіри до страхових компаній в Украіні близько 30%, в той час як, наприклад, в Європі цей показник 65%, а в Японії — 72%.

ARX як потужний гравець ринку страхування в Україні протягом 30 років, намагається бути прозорим та зрозумілим, пояснювати складне просто, комунікувати з клієнтами там, де їм зручно, підвищувати рівень обізнаності громадян та прагне вводити страхування в повсякденне життя.

Здавалося б, автоцивілка — добре знайомий продукт. Але реальність показує, що для багатьох водіїв він залишається незрозумілим, а його значення — недооціненим.

Завдання в рекламній кампанії ARX було показати, чому цей обов’язковий вид страхування є важливим не лише для виконання закону, але й для власного спокою на дорозі. І вибір страхової компанії вимагає аналізу багатьох показників — довгострокова присутність на ринку, фінансова надійність, рівень сервісу та ще багато іншого.

ARX зосереджується на тому, щоб показати реальні життєві ситуації, в яких кожен може опинитися. Рекламна кампанія з автоцивілки — це історії звичайних людей, які можуть зіткнутися з проблемами на дорозі. Вони розповідають, як страховка допомогла їм вирішити проблеми швидко та без зайвого стресу. І чому важливо, в якій компанії людина придбала автоцивілку? Бо саме ця компанія виплачуватиме постраждалому, тож потрібно бути впевненим, що неприємна ситуація на дорозі не стане проблемою.

Історію про «Макса, якій вїхав у Дениса» розповіла агенція, яка знімала відеоролик. Вони спостерігали дуже схожу ситуацію на дорозі, тож ARX майже нічого не вигадали.

ARX обрали шлях прозорості та послідовності у всіх комунікаціях. Для цього компанія активно впроваджує нові креативні підходи, які ставлять клієнта на перше місце. Цей підхід — це не просто набір стандартних фраз про вигоди продукту. Мета компанії — щоб кожна людина, котра побачить ролик або прочитає статтю, зрозуміла: ARX на її стороні, вона розуміє її потреби та готова підтримати в будь-який момент.

Людяність та чесність — це ключ до успіху. І не лише в креативних кампаніях, а й у кожному контакті з клієнтами. Компанія постійно шукає нові підходи зробити процес страхування більш зрозумілим, прозорим і доступним для всіх. Врешті-решт, мета ARX — не просто продати страховий поліс, а створити довіру, яка триватиме роками.

У цей непростий час всі шукають підтримки. Тому підхід ARX — у спілкуванні, у креативі, у ставленні до кожного клієнта — дозволяє бути тією підтримкою, якої люди потребують. Особливо у фінансовій сфері, частиною якої і є страхування.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео