08 Сер 2024, 12:44

Парфуми, якими користувався Юлій Цезар, з’являться у продажу

Асоціація ароматичної культури та туризму відтворила парфуми «Telinum», якими користувався Юлій Цезар.

Згідно з дослідженнями, римляни полюбляли парфуми з простими формулами. Виготовлений з олії троянди та поту гладіаторів, родій був найпоширенішою формулою в Стародавньому Римі. Окрім родію з трояндою, нарцисом та крокусу з шафраном, серед найулюбленіших парфумерних сумішей був метопіум з гірким мигдалем.

Однак аромат імператора, безсумнівно, був би більш особливим і відмінним. Тим паче, що високопосадовці, генерали, священики та багатії імпортували різні парфуми з усього світу, щоб пахнути не так, як усі, або ж замовляли провідним парфумерам індивідуальні парфуми.

Це спеціальне дослідження було проведене під керівництвом доцента Ченкера Атіли з кафедри археології Університету Сівас Джумхурієт за підтримки міланських парфумерів та досвіду відомої парфумерної дизайнерки Біхтер Тюркан Ергюль.

Асоціація ароматичної культури та туризму зробила заяву з приводу нових парфумів, зазначивши, що за часів Цезаря, який відвідав всю Європу, Анатолію, Грецію, острови Егейського моря і Єгипет в якості полководця, парфумерія і косметика були надзвичайно популярні в усьому середземноморському світі в давнину і мали величезний комерційний потенціал.

Парфуми «Telinum» містять ноти м’яти, троянди, лимона, бергамоту, лаванди, жасмину, латаття, фіалки, удового кедра, пачулі та амбри, а також квітки ірису та кам’яною троянди, які в давнину були дуже затребуваними та важкодоступними компонентами.

Аромат надійде у продаж одночасно в Туреччині, Франції та Італії з жовтня.

Розкажіть друзям про новину