Сінгапур виводить пивоваріння на новий рівень, перетворюючи сечу та стічні води на алкогольні напої.
Пиво містить багато води, практично 90%. Тому сінгапурське агентство водопостачання запустило новий пивний бренд NewBrew, у якому для приготування напою використовується перероблена та відфільтрована вода зі стічних вод.
Компанія також стверджує, що ключовим інгредієнтом NewBrew є NEWater, чиста рідина зі стічних вод, яка існує вже майже 20 років. Щоб впоратися з нестачею води, уряд Сінгапуру в 2003 році запустив NEWater, щоб місцеві жителі завжди мали чисту питну воду. «NeWater проходить суворі випробування, кілька циклів фільтрації, що робить її безпечною для пиття». Останнім етапом очищення є знезараження ультрафіолетом для додаткової гарантії якості.
Щоб розвіяти страхи, NEWBrew не має нічого спільного зі смаком відходів. Brewerkz, крафтова пивоварня, що працює з національним агентством водних ресурсів Сінгапуру над виробництвом напою, описує його як тропічний світлий ель з «ніжним, медовим смаком». На банках зображено пам’ятки міста-держави, які допомагають переробляти воду: річка Сінгапур, гребля Марина та водосховище МакРітчі.
Пиво продається в упаковках по три штуки за ціною 3,30 доларів за банку.
Агентство випустило напій, який доступний у магазинах та барах, щоб привернути увагу до проблем нестачі води в країні та інноваційних рішень, які воно пропонує для вирішення цих проблем. Завдяки цьому пиву країна доводить, як вона подолала проблеми із водопостачанням. Сінгапур не тільки виготовляє високоякісну питну воду з відходів, але й робить її досить чистою для варіння пива.