01 Лис 2022, 14:41

Кров’янка, восьминіг та курячі лапки: моторошні страви на Хелловін

Є продукти та страви, які виглядають не надто апетитно. Але їх даремно побоюються, адже вони є справжньою кулінарною знахідкою. Спеціально до свята Геловіну мережа супермаркетів VARUS зробила підбірку таких страв.

Кров’янка 

Попри страхітливу назву, кров’янка — справжній делікатес. До того ж вона має чимало корисних властивостей. 

Ця страва містить чимало заліза: 100 грамів кров’янки покриє третину добової норми. Регулярне споживання збільшить кількість та якість еритроцитів у крові й нормалізує роботу нервової системи. 

Опануйте вау-маркетинг та прокачайте креативну стратегію вашого бренда на MRKTNG марафоні від MMR та Ekonomika+.

25 червня понад 30 спікерів з Ощадбанку, Укрзалізниці, Kernel, Intertop, CHER’17, Vandog Agency та інших компаній поділяться найкращими маркетинг-практиками та креативними кейсами, які вражають весь світ.

Забронювати участь
Восьминіг 

Багато хто побоюється купувати восьминогів та готувати щось з ними, але цілком дарма. З цього низькокалорійного м’яса можна приготувати десятки різних смачнющих страв — салат з морепродуктами, карпачо, восьминіг на грилі, запечений, смажений у соусі та багато іншого.

У білку цього молюска міститься ряд важливих амінокислот, як-от гліцин, лізин, валін та метіонін. Вони сприяють зміцненню імунної та нервової систем організму, цілюще впливають на функцію печінки, покращують обмін речовин. Також у м’ясі восьминогів міститься безліч вітамінів групи В, вітамін А, Е, РР. Покращення зору, еластична шкіра, міцні волосся та нігті, зниження рівня холестерину — це тільки частина позитивних наслідків вживання м’яса восьминога. 

Курячі лапки

Курячі лапки — далеко не найсимпатичніший та найпопулярніший продукт. Утім, вони низькокалорійні, містять колаген, корисний для суглобів, шкіри, кровопостачання, уповільнюють розвиток артриту та зменшують біль. А приготовані за правильним рецептом, вони ще й дуже смачні.

Корисною закускою із курячих лапок можна легко замінити чіпси та інші снеки. Для цього треба замаринувати лапки з медом, імбиром, соусом та спеціями на свій смак, відварити, а потім обсмажити на сковорідці чи запекти до хрусткої скоринки. 

Як бачите, навіть несимпатичні, на перший погляд, страви, можуть здивувати. От ще декілька варіантів лячних продуктів, які можна дуже смачно приготувати: курячі сердечка, тушкованка, хамон (нога), чорний сир, сироватка, свинячий п’ятак, куряча голова, холодець, сальтисон/зельц, рапани, мозок, печінка, устриці.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео