У Криму призупинила вихід газета «Кримська світлиця»
10 Авг 2009, 11:46

У Криму призупинила вихід газета «Кримська світлиця»

Газета «Кримська світлиця», яку в Сімферополі видає Міністерство культури і туризму України, призупинила всій вихід

У Криму призупинила вихід газета «Кримська світлиця»

Газета «Кримська світлиця», яку в Сімферополі видає Міністерство культури і туризму України, призупинила всій вихід. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Головний редактор «Кримської світлиці» Віктор Качула повідомив, що газета не вийшла друком вперше за 17 років її існування. За його словами, друкарня видавництва «Таврида» через 4-місячний борг і після неодноразових попереджень відмовилася друкувати черговий випуск тижневика. Редактор також зазначив, що газета має борг за оренду приміщення, за телефонний зв’язок та інтернет.

Віктор Качула пояснив, що з квітня Міністерство культури припинило фінансування газети, посилаючись на брак коштів.

Трудовий колектив «Кримської світлиці» закликав Президента Віктора Ющенка і Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко «вжити усіх можливих необхідних заходів для відновлення випуску газети». У телеграмі, надісланій керівникам держави та уряду, журналісти закликають «врятувати «Кримську світлицю» – єдиний український державницький інформаційний рупор в Криму».

Тижнева газета «Кримська світлиця» виходить у Сімферополі з 1992 року, її разовий наклад – близько 3 тисяч примірників. Фінансується з Державного бюджету України.

Расскажите друзьям про новость

Новое видео