07 Апр 2008, 07:21

КМДА намагається повернути рекламні кошти

КМДА намагається повернути рекламні кошти

Головне управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама» повертають борги рекламних агентств за допомогою прокуратури.

  

Матеріали щодо операторів зовнішньої реклами, які не виконують рішення судів щодо погашення заборгованості за користування місцями, які належать до комунальної власності м. Києва, передані до прокуратури м. Києва з метою притягнення винних осіб до відповідальності за невиконання рішень суду. До таких операторів належать: СПД Дідковська О.А., ПП «Артіс», ПП «Креатив дизайн», ДП «РА «Вершина», ПП «Амік», ТОВ «Лондон Медіа Груп»,ТОВ Фірма «Довіра», ТОВ «РА Арго» ТК, ТОВ «Прем’єр- реклама», ТОВ «Ай- Петрі- 2000», ТОВ «Тридента Арго Україна» ПР, ТОВ «Рекламний Дім «Україна».

 

Прийнято рішення щодо надання в органи державної виконавчої служби інформації про належність операторам — боржникам на праві власності спеціальних конструкцій з метою стягнення цього майна у порядку виконавчого провадження.
 

Окрім цього, з метою подальшого вдосконалення системи боротьби з неплатниками КП «Київреклама» ініціює проект Розпорядження Київського міського голови щодо анулювання виданих дозволів на розташування тих рекламних засобів, власники яких увійшли до «чорного» списку регулярних порушників рекламного законодавства, зокрема, умов Договору на право тимчасового користування місцями для розміщення рекламних засобів щодо виконання зобов’язань по оплаті. Місця, які будуть звільнятися внаслідок анулювання дозволів та здійснення демонтажу рекламних конструкцій, афішуватимуться з метою подання на них заяв іншими операторами, здатними більш сумлінно ставитись до вимог Порядку, та, відповідно, Договору, щодо оплати.

 

У зв’язку із вищенаведеним, необхідно зазначити, що на момент створення КП «Київреклама», яке згідно рішення Київської міської ради від 28.09.2006 № 8/65 є правонаступником ГО «Київреклама» виконавчого органу Київради КМДА, дебіторська заборгованість ПідприємстваВідтоді комунальне підприємство «Київреклама» розпочало і досі проводить активну роботу по стягненню дебіторських заборгованостей шляхом подання позовів до суду та направлення претензій боржникам. Зокрема, станом на 01 квітня 2008 року було подано до суду 47 позовів щодо стягнення заборгованостей на загальну суму 7 473 547, 20 грн. Господарським судом м. Києва було задоволено 32 позова на загальну суму 2 834 233, 93 грн. Також, було направлено 240 претензій на загальну суму 12 905 442, 33 грн. Основними боржниками на сьогоднішній день є такі оператори, як: ТОВ «Тандем Груп», ПП «Сантіно», ПП «Креатив дизайн», ТОВ Фірма «Довіра», ТОВ «РА «Арго», СПД Дідковський О.М., СПД «Соломаха О.І.», ТОВ «Вуличні меблі», ТОВ «УКС», ТОВ «Рекламне агентство група Укр- Медіа» та багато інших. станом на 31 березня 2007 року складала 22 586 100, 00 грн.

 

Додатково повідомляємо, що КП «Київреклама» щорічно перераховує кошти отримані від плати за право тимчасового використання місцями для розташування РЗ до цільового фонду спеціального фонду міського бюджету. Зазначені в бюджетних планах суми розраховуються на підставі фактично укладених Комунальним підприємством «Київреклама» договорів на право тимчасового розміщення об’єктів зовнішньої реклами, які перебувають у комунальній власності м.Києва. А тому, заборгованості операторів фактично являються опосередкованим обкраданням міського бюджету внаслідок значних недоплат до цільового фонду спеціального фонду міського бюджету.

 

Прес-служба ГУ з питань реклами та КП «Київреклама»

Расскажите друзьям про новость

Новое видео