Фінансування НТКУ і НРКУ планують збільшити на 50 млн. грн.
11 Июл 2008, 08:41

Фінансування НТКУ і НРКУ планують збільшити на 50 млн. грн.

З шести пропозицій щодо збільшення фінансування, що подавалися на розгляд уряду в грудні, чотири було повністю або частково задоволено

Фінансування НТКУ і НРКУ планують збільшити на 50 млн. грн.

Профільний комітет ВР на засіданні 9 липня розглянув питання про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2008 рік» та підтримав його. З шести пропозицій щодо збільшення фінансування, що подавалися на розгляд уряду в грудні, чотири було повністю або частково задоволено.
 
Однак Ганна Герман (ПР), голова комітету, вважає, що «фінансування збільшено лише на ті речі, які дещо допомагають уряду висвітлювати свою роботу, себто збільшено фінансування на виконання державних програм на державному телебачення. Все інші наші поправки, пропозиції не враховано».
 
Натомість Андрій Шевченко (БЮТ), заявив, що дорікнув пані голові в необ’єктивності, зауваживши, що в цілому до думки депутатів прислухалися. Попри це Андрій Шевченко не задоволений, що на ознайомлення з цифрами, депутатам дали лише одну ніч. Відповідно, про якісний розгляд при таких умовах говорити не випадає.
 
Олена Бондаренко теж обурена, що уряд хоче, щоб Комітет розглянув за два дні те, на що, за її словами, потрібно півроку. «Це звичайна пастка маніпулятора, який намагається у стислі терміни «втюхати» неякісний товар — у даному випадку, якщо можна так сказати, — це бюджет», — вважає вона.
 
Основними досягненнями нового бюджету стало збільшення фінансування НТКУ і НРКУ приблизно на 50 млн. гривень. Тепер за статтею «виробництво та розповсюдження телерадіопрограм для державних потреб» буде виділено 428 006, 9 тис. грн. замість раніше запланованих 383 301,2 тис. грн. (для порівняння: в 2007 році за цією статтею було виділено 299 506, 7 тис. грн.)
 
Депутатам також вдалося добитися виділення 60 млн. грн. на програму «Українська книга», збільшивши попередньо заплановану Бюджетом – 2008 цифру удвічі (у 2007 році було виділено 20 млн. Для порівняння у 2007 році ця сума становила 20 млн. грн., а цьогоріч планувалося виділити 30 млн.) також вдвічі більше проти запланованих коштів було виділено на виконання заходів з питань європейської і євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері: 10 млн. грн., замість 5 млн. (у 2007 році ця сума становила 3 млн. грн.).
 
Члени комітету не задоволені через те, що скоротили фінансування (на 65,3 тис. грн.) на прикладні розробки у сфері засобів масової інформації, книговидавничої справи та інформаційно-бібліографічної діяльності.
 
Стабільною сума фінансування залишилися на підтримку газет «Голос України» та «Віче» (123 10,0 тис. грн.), на підтримку творчих спілок у сфері засобів масової інформації (250,0 тис. грн.) та для технічного переоснащення обласних державних телерадіокомній (35 000,0 тис. грн.). На висвітлення діяльності народних депутатів України через засоби телебачення і радіомовлення (в основному це стосується програм про парламентську діяльність, наприклад, програми, виробництва УТ1) виділятиметься стільки ж, як і в минулому році, а саме 13 482,6 тис. грн.

Расскажите друзьям про новость

Новое видео