20 Дек 2007, 09:28

Нацрада відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення

Нацрада відклала рішення щодо видачі ліцензій на супутникове мовлення

На засіданні 19 грудня 2007 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відклала остаточне рішення щодо надання ліцензії на супутникове мовлення телеканалам «1+1», «Україна», «Шоу Плюс», «Еммануїл».

 

Телеканал «1+1» подав заяву в Нацраду щодо видачі ліцензії на супутниковий канал іномовлення («1+1 International»). Проте під час обговорення в Нацраді була висловлена думка, щодо того що таке іномовлення фактично здійснюється на т.зв. «базовій супутниковій ліцензії каналу». У службовій записці управління контролю та моніторингу Нацради зазначається: перелік програм ефірного мовлення та супутникового мовлення («1+1 International») збігається на 60%, що можна тлумачити як те, що видана супутникова ліцензія використовується не за призначенням (піднімати сигнал каналу на супутник), а є фактично міжнародною версією каналу. Рішення Нацради: відкласти до з’ясування обставин.

 

Телеканал «Україна» хотів проліцензуватинішевий супутниковий канал «Футбол» із програмною концепцією «спортивний канал». Як запевнив Нацраду віце-президент компанії Володимир Манжосов, поява нового каналу – це втілення в життя концепції. Про яку оголошувала компанія у відкритих джерелах: переформатування в медійну групу. Телеканал «Футбол» є першим нішевим каналом майбутньої групи, але в найближчих планах компанії таких каналів 4 – 5, зокрема і інтерактивний канал для молодої аудиторії. Пан Манжосов також переконував членів Нацради в тому, що технічні та фінансові можливості компанії схвалені та акціонерами – компанією System Capital Management – й будуть задоволені в повному обсязі.

 
Власники ТРК «Україна», згідно із ліцензійними документами:
 
ЗАТ «СИСТЕМ КЕПІТАЛ МЕНЕДЖМЕНТ», м. Донецьк – 99, 925%; Донецька міська рада, м. Донецьк – 0, 075 %.
Під час обговорення питання на засіданні члени Нацради поставили перед менеджментом телеканалу сувору вимогу щодо дотримання мовного законодавства у трансляції спортивних програм. На що Марина Миргородська, головний редактор ТРК «Україна», відповіла: «Ми плануємо переїзд до Києва, де нам буде значно легше знайти україномовних журналістів».
 
Телеканал «Футбол», згідно з заявою, транслюватиметься 18 год/добу, з 10.00 до 04.00. Оператор телекомунікацій – ТОВ «Поверхность – Супутникові комунікації», спосіб розповсюдження – кодований.
 
Рішення щодо надання ліцензії телеканалу «Футбол» прийнято за основу, остаточне голосування – на найближчих засіданнях Нацради.
 
ТРК «Емануїл», м. Київ подала заяву про видачу ліцензії на супутникове мовлення (радіо). Формат – музичний духовно-просвітницький (24 год/добу; на 10 років). Власник ТОВ «ТРК «Емануїл» —  ТОВ «ЛЕПТА» — 100%. Оператор телекомунікацій – SES Sirius AB, Швеція (супутник Sirius 2). Територія розповсюдження – Україна, Європа, «вся зона упевненого прийому сигналу».
 
ТРК «Шоу Плюс» (SHOW Plus)звернулася до Нацради з проханням видати ліцензію на розважально-інформаційне мовлення (24 год/добу; на 10 років). Власники компанії – ТОВ «Шоу Медіа», м. Київ – 100%. Оператор телекомунікацій — Space communication Ltd. (AMOS 2). Нацрада ухвалила відкласти розгляд цього питання до з’ясування обставин.

Расскажите друзьям про новость

Новое видео