05 Мар 2008, 15:38

Канал ТВі отримав ліцензію

Канал ТВі отримав ліцензію

На засіданні 5 березня 2008 року Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформила ліцензію ТРК «ТелеРадіоСвіт» Миколи Княжицького. До супутникової ліцензії, виданої у грудні 2004 року телеканалу «НБР» (Національний бізнес-ресурс»), було внесено низку суттєвих змін щодо власників, програмної концепції, а також ряду технічно-адміністративних параметрів. 
 
Відтепер ТРК «ТелеРадіоСвіт» мовитиме під лого ТВі. Це буде не бізнесовий, як планувався до виходу НБР, а інформаційно-розважальний канал. Родзинкою програмного наповнення каналу стануть популярні фільми, дубльовані українською мовою (зокрема, «Менти» і «17 миттєвостей весни»), а також українська музика (музичний редактор каналу – Олександр Пономарьов, його ж студія «З ранку до ночі» буде займатися дубляжем та перекладами для ТВі).
 
Гарантією програмного наповнення є те, що інвестор проекту – компанія «Айота», яка, за словами Миколи Княжицького, інвестувала $ 8 млн., є власником найбільшого анімаційного пакету студії «Союзмультфільм» та української мультиплікації, а також старих радянських фільмів.
 
Вже з нового року пан Княжицький пообіцяв Нацраді запустити виробництво власних серіалів – за його словами, понад 300 годин буде відзнято на новій студії телеканалу, що зараз будується.
 
Необхідність такої радикальної зміни програмної концепції каналу – з бізнес-мовлення на інформаційно-розважальне – Княжицький пояснив змінами на телеринку: «Поки ми проходили тестування, на ринку з’явився ще один мовник такого ж спрямування та ще й  із подібною назвою – УБР («Український бізнес-ресурс»). Відтак ми вирішили змінити і нішу, і назву. Бо  подібність назв вводить в оману глядача та не дозволяє нам розпочати ефективну промо-компанію».
 
Власником каналу ТВі, згідно з ліцензійними документами, є Микола Княжицький (100%). Раніше були – Княжицький Микола Леонідович (30%), ТОВ «МедіаДім» (70%). Головним інвестоом ТВі, як сказав власник каналу, є російський бізнесмен Костянтин Кагаловський (колишній акціонер «ЮКОСа» та екс-представник Росії в МВФ).
 
Оператор телекомунікацій – «Поверхность – Супутникові комунікації», м. Київ; супутник Eutelsat W 4.

Расскажите друзьям про новость

Новое видео