Кабмін збере п’ять робочих груп для створення суспільного мовлення
06 Июн 2008, 14:24

Кабмін збере п’ять робочих груп для створення суспільного мовлення

Зокрема, визначено такі напрями роботи: «Організаційне та матеріально-технічне забезпечення», «Нормативно-правове забезпечення», «Фінансове забезпечення», «Радіочастотне забезпечення»

Кабмін збере п’ять робочих груп для створення суспільного мовлення

П’ятого червня 2008 року в Кабінеті Міністрів відбулося засідання робочої групи, покликаної опрацьовувати та супроводжувати вирішення питань зі створення системи суспільного телерадіомовлення України.
 
Як повідомив на круглому столі «Державне замовлення у сфері телебачення і радіо в контексті розбудови суспільного телерадіомовлення в Україні» голова Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі при Президентові України Тарас Петрів, на засіданні робочої групи було вирішено створити п’ять підгруп за напрямами проблематики суспільного мовлення та затверджено регламент роботи.
 
Зокрема, визначено такі напрями роботи: «Організаційне та матеріально-технічне забезпечення», «Нормативно-правове забезпечення», «Фінансове забезпечення», «Радіочастотне забезпечення». «Ще одна підгрупа займатиметься програмним наповненням. Тепер формуватиметься склад підгруп. Ми запропонували проект закону про суспільне телебачення та радіомовлення України», – сказав Тарас Петрів.
 
Координаторами підгруп визначено першого заступника голови Держтелерадіо Анатолія Мураховського, заступника міністра юстиції Наталю Богашеву, заступника голови Держтелерадіо Володимира Горобцова, заступника міністра фінансів Володимира Матвійчука, заступника міністра економіки Ірину Крючкову, голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення Віталія Шевченка, заступника голови Держтелерадіо Олександра Курдиновича. Крім того, планується залучити низку народних депутатів (за згодою).
 
Згідно з рішенням робочої групи, координаторам підгруп потрібно протягом тижня за результатами роботи підготувати зауваження і пропозиції до проекту Концепції та подати їх до Держтелерадіо для розгляду на наступному засіданні робочої групи, яке планується провести у червні 2008 року.
 
Також члени робочої групи заслухали інформацію Держтелерадіо про стан виконання Указу Президента України «Про заходи щодо створення системи суспільного телебачення і радіомовлення».

Расскажите друзьям про новость

Новое видео