Крим і Рим
05 Ноя 2008, 09:25

Крим і Рим

Верховна Рада АР Крим має намір звернутися до Конституційного суду України з приводу законності рішення Національної ради з питань теле- і радіомовлення про заборону трансляції в кабельних мережах низки російських телеканалів

Крим і Рим

Верховна Рада Автономної Республіки Крим має намір звернутися до Конституційного суду України з приводу законності рішення Національної ради з питань теле- і радіомовлення про заборону трансляції в кабельних мережах низки російських телеканалів. Про це повідомив голова парламенту Криму Анатолій Гриценко.
 

А.Гриценко повідомив, що Президія ВР АРК прийняла звернення до Президента України Віктора Ющенка і голови Верховної Ради України Арсенія Яценюка щодо згаданого рішення Нацради з питань теле- і радіомовлення.

 

"Після ухвалення даних звернень послідує звернення до Конституційного суду України, — сказав А.Гриценко. — Вважаю, що конституційне подання Верховної Ради АРК, яке буде спрямоване до Конституційного суду України після затвердження на сесії Верховної Ради Криму якраз і дасть можливість розібратися суспільству, чи відповідає ухвалене рішення Нацради Конституції".

 

Також А.Гриценко звернув увагу, що не тільки органи влади регіонів України, але і самі "кабельники" повинні відстоювати свої права. "За моєю інформацією ніхто з операторів кабельного ТБ досі не звернувся до суду щодо захисту своїх прав, тому ми йдемо конституційним шляхом, ми захищаємо сьогодні права жителів АРК отримувати ту інформацію, яку кожен для себе вважає необхідною", — підкреслив А.Гриценко.

 

«Російська община Криму заявляє про готовність виступити з пропозиціями на сесії Верховної Ради Криму, які визначать можливість для масового розвитку в Криму мереж колективного прийому супутникового телебачення, а також звертатиметься до керівництва Російської Федерації з пропозицією встановити на території Краснодарського краю радіоретрансляційну станцію, робота якої дозволить жителям АРК вільно приймати в ефірі російські радіопрограми», — йдеться в документі.

 

Російську общину Криму очолює перший віце-спікер парламенту автономії Сергій ЦЕКОВ.


 

Як повідомив голова Нацради Віталій ШЕВЧЕНКО, 1 березня 2008 року минуло три роки відтоді, як Нацрада прийняла вимогу до провайдерів дотримуватися норми вітчизняного законодавства під час ретрансляції іноземних телеканалів. «Йдеться про багато законів, зокрема — про рекламу, авторські та суміжні права, мораль та ін. Річ не тільки в дотриманні чи недотриманні норми української мови в ефірі», — запевнив В.ШЕВЧЕНКО.

 

Нагадаємо, відповідно до рішення Нацради з питань теле- і радіомовлення з 1 листопада введена заборона операторам кабельного телебачення на ретрансляцію російських телеканалів ОРТ, РТР, НТВ і низки інших.

Расскажите друзьям про новость

Новое видео