31 Січ 2024, 12:59

Редакція MMR рекомендує: добірка січня

Робочий день редакції MMR — це постійний моніторинг міжнародних та українських онлайн-медіа, соцмереж, поштової скриньки, розгляд запропонованих релізів та експертних колонок, відвідування важливих профільних подій та проведення інтерв‘ю з топменеджерами українських компаній. Ми щодня з перших вуст та часто на правах ексклюзиву дізнаємося про трендові явища, продукти та події, варті уваги.

Редакція MMR зрозуміла, що так само може бути корисна й вам. Привідкриваємо лаштунки власних уподобань та щомісяця робитимемо для наших читачів добірку цікавих подій, книг, фільмів, серіалів та треків. А також куди ж без порад, відкриттів та девізів? 🙂 Сподіваємося, ця рубрика стане для вас таким собі Pinterest — джерелом натхнення для власного to do list.

Катерина Волошина
головна редакторка
mmr.ua

Відкриття січня

Якою енергію наповнюєшся, таку згодом і транслюєш у світ.

Можна не вірити в магію, але все навкруги нас просякнуто енергією. Якою енергію наповнюєшся, таку згодом і транслюєш у світ. А світ — дуже розумний. Тому, якщо вам здається, що щось у вашому житті складається не так, як ви того хотіли б, можливо, ще не настав той день, коли Всесвіт зрозуміє, що ви справді готові до тієї події, на яку так чекаєте. А поки моя рекомендація — продовжуйте наповнювати себе якісними знаннями та використовуйте їх на практиці в тій сфері, де бажаєте того самого «покращення». «Магія» відбудеться своєчасно, повірте мені.

Девіз січня

Тільки ти відповідальний за власний Всесвіт.

Події/зустрічі січня

  • Святкування Нового року. Дуже по-домашньому, з гірляндою на підвіконні замість ялинки, в оточенні смачних страв, різдвяних і не тільки треків та розмовах під просекко до самого ранку.
  • Похід у театр на «Конотопську відьму». Знайти квитки виявилося не так складно, як очікувалося — мені здається, майже все ажіотажне в Україні можна купити за декілька кліків, якщо готові трохи переплатити (іноді — не трохи). Було цікаво, чому вистава на хайпі. Мій висновок — дуже якісний продукт, починаючи від костюмів та освітлення, закінчуючи діалогами та навіть імплементацією в сюжетну канву вимушеної перерви через сигнал повітряної тривоги.
  • Катання на оглядовому колесі на Подолі. Хотіла ще давно, але ніяк не наважувалася, хоча в підлітковому віці була навіть на славнозвісному London Eye. Усе, що пов‘язано з атракціонами, заставляє моє серце битися як скажене навіть при одній згадці. У підсумку — усього 7 хвилин, за які встигаєш усвідомити, що твої страхи зачасту нічим не виправдані. Іноді для важливих висновків достатньо просто купити квиток та опинитися на висоті 43 м.

Фільми/серіали січня

  • Вперше подивилася «Богемну рапсодію». Фільм не тільки про становлення культового музичного гурту Queen, але і про важливі відкриття, які перевертають догори ногами власний світ. Розумію, чому Рамі Малек у ролі Фредді Мерк’юрі отримав Оскара за найкращу чоловічу роль.
  • Передивилася «Любов» Гаспара Ное. Дуже відвертий фільм про те, як та сама надлишкова відвертість та вседозволеність можуть зруйнувати відносини. Думаю, багато хто після перегляду задумається, чи варто переходити межу в пошуках задоволення. Та де та сама межа, звідки починається «не влізай — уб‘є» (спойлер — кожен встановлює її сам)?
  • Із новинок переглянула «Солтберн» та «Прісциллу» — обидві з нашумілим Джейкобом Елорді в головних ролях. Дивіться «Солтберн», якщо вас не лякає естетизм на фоні жахливих подій, та «Прісциллу», якщо готові зрозуміти, як, закохавшись в образ у власних фантазіях, можна роками перебувати у відносинах, які залишають за собою порожнечу.

Продукти січня 

  • Гункани. Дуже люблю ролли, а гункани — ще більше. Смачні є у Sushi Icons (не реклама, на жаль :)), вони ідеально пасують під суботній вечір.
  • Зелений чай «Абрикосовий ніндзя» від Teahouse. Впродовж дня п‘ю мінімум 4 чашки чаю, цей подобається за делікатний смак та відсутність «хімозного» післясмаку. Мій ранок весь місяць починається саме з нього.
  • MAKEUP та Pethouse. Об‘єднала ці два додатки в один пункт, тому що ціную їх за сервіс — уночі можу оформити замовлення, і знаю, що в цей же день кур‘єр доставить його до дверей. Щоразу приємно вражена, як український бізнес продовжує дотримуватися високих стандартів попри все.

Треки січня

  • Adam — «Не спати». За безтурботність та вайб вихідного дня.
  • Скрябін — «Мовчати». За важливі сенси.
  • George Michael — “Careless Whisper”. За те, що під неї хочеться кружляти в танці.

Книги/статті січня

Вільний час у цьому місяці був наповнений кінопереглядами та довгими прогулянками містом, тому пораджу не книги, а статті. Звісно, на MMR.

Порада січня

Не бійтеся бути щирими. У першу чергу, з самими собою. Це відкриє вам очі на багато людей і подій у вашому житті.

Ольга Подшивалова
редакторка стрічки новин
mmr.ua

Відкриття січня

Розрядитись допомогли мені саме такі моменти, про які я давно не згадувала.

Ковзанка, санки, сніжки та інші розваги нашого дитинства приносять радість та почуття легкості в доросле життя. У важкий робочий день, насичений негативними новинами, розрядитись допомогли мені саме такі моменти, про які я давно не згадувала.

Девіз січня

Встигнути все — це мій девіз січня точно. Для більшості Новий рік є часом, коли вони роблять підсумки року та виконують усі свої незавершені до цього завдання. Зважаючи на те, що в кінці січня у мене День народження, мій «Новий рік» настає саме в цей день.

Події/зустрічі січня

На жаль, не можу похизуватися культурними походами в театр цього місяця, адже потрапити на омріяну різдвяну виставу мені не вдалося. Проте одним із найяскравіших вражень був стендап від Антона Стенюка у львівському Cult Comedy Hall. Я вперше була на стендапі не у великій залі, і це виявився класний досвід з можливістю познайомитися з новими людьми та весело провести вечір.

Фільми/серіали січня

Я любитель серіалів. В останні роки цей вид кінематографу дуже розвивається, і кожен епізод одного серіалу може стати повноцінним фільмом з окремим сюжетом, тому раджу звернути на них увагу.

Проте порекомендую я все-таки фільми, які мене вразили найбільше останнім часом. І перший — це «Бідолашні створіння». Це цілий всесвіт текстур і відтінків, сюрреалістичних образів, дивної музики, і зовсім інша, зовсім інша Емма Стоун у головній ролі.

Другий – «Ілюзія безпеки». Про цей фільм дуже складно щось написати, не заспойлеривши. Хоч він і розповідає про американське суспільство, можна чітко побачити аналогію до подій, які переживають українці вже з 24 лютого 2022 року (не спойлерю). На перший погляд фільм ні про що, проте це — яскравий приклад кінострічки, переглядаючи яку, потрібно думати.

Продукти січня

Нішева парфумерія від українського бренду 13PERFUMES вразила цього місяця. Від ароматів до пакування — усе естетичне і вишукане. Рада, що в Україні з’являється все більше і більше таких брендів.

Куштували чай з молоком? Тоді спробуйте! Це те ще збочення, але мені сподобалося.

Треки січня

Дуже складно обрати окремі треки, а тим паче трек. Проте дуже часто у моїй квартирі звучать виконавці з Youtube-каналу COLORS.

Можу також додати, що треком, який буде в мене на повторі та гратиме довго в моїй голові, став трек гурту Badstreet Boys «Дістанемо на відстані», який вони вчора опублікували. Вважаю, що кожен українець має послухати його та дізнатись більше про творчість гурту. Як і задонатити, звісно.

Книги/статті січня

Цього місяця було дуже складно знайти час на книги, і ту одну, яку я ще не дочитала, поки рекомендувати не буду 🙂 Оскільки це перша публікація добірки від нашої редакції, розповім про книгу, яку я раджу до прочитання всім знайомим. Це книга від видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» — «Красный апокалипсис: сквозь Голодомор и раскулачивание» (так, російською — так треба), яка дуже актуальна в наш час і вразила мене ще задовго до війни. Це свідчення про страшні часи радянської колективізації та Голодомору в Україні та покаяння чоловіка, який пережив цей час. Чому покаяння? Краще прочитати.

Книга

Порада січня

Наступного місяця планую зосередитись на своєму навчанні. А тому моєю порадою буде актуальне для мене — вивчайте щось нове, адже це точно стане в нагоді.

Владлена Колісник
редакторка стрічки новин
mmr.ua

Відкриття січня 

Відпочинок — це не завжди про зміну діяльності. Іноді треба дозволяти собі полежати, нікуди не виходити, щоб потім було більше фізичних сил, натхнення для роботи та нових досягнень.

Девіз січня

Покладайся на себе і розраховуй на власні сили.

Події/зустрічі січня 

Знакових подій як таких не було, січень промайнув дуже швидко. Сподіваюсь, що лютий буде більш насичений на яскраві враження.

Фільми/серіали січня  

Історична драма від Netflix «Північ у Пера-палас» — про журналістку, яка стала свідком політичної змови проти першого президента сучасної Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка. Це якщо коротко про сюжет, проте все набагато цікавіше, тому раджу подивитись.

Важливо це побачити, щоб те, що відбувається зараз з нами, ніколи не повторилось.

Також хочу порекомендувати фільм про луганських прикордонників «Мирний-21». Дуже складно дивитись його в часи повномасштабної війни, проте важливо це побачити, щоб те, що відбувається зараз з нами, ніколи не повторилось.

Продукти січня 

Якщо про застосунки, то Telegram, Facebook, Gmail. Типова тріада робочої рутини.

Якщо про їжу, то чорна кава.

Треки січня

Треки Stromae, які ідеальні на будь-який випадок життя. Це мікс влучних текстів, танцювальних бітів, під які неможливо всидіти, і, звісно, французька мова, яку я обожнюю.

Також сподобався вірусний трек april27 – prayer1

Книги/статті січня

Світлана Ославська «Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії» — книга репортажів про схід Туреччини. Як людині, що давно мріє про подорож до цієї країни, було дуже цікаво читати.  

Порада січня

Частіше балуйте себе.

Розкажіть друзям про новину