Prada представила скафандри для майбутньої місії NASA
17 Жов 2024, 10:50

Prada представила скафандри для майбутньої місії NASA

Prada та Axiom Space представили спільно розроблений скафандр для місії NASA Artemis III, яка має доставити астронавтів на поверхню Місяця вперше з часів місії «Аполлон-17» у 1972 році.

Проєкт був представлений 15 жовтня на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані. Скафандр Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) поєднує в собі досвід Prada в галузі матеріалів та дизайну одягу з космічними технологіями Axiom Space.

Інженери Axiom Space тісно співпрацювали з командою дизайнерів і розробників Prada над створенням спеціальних захисних матеріалів і функцій для високоінтенсивних місячних умов. Скафандр створений для підтримки комфортної температури в екстремальну спеку, а також при найнижчих температурах на південному полюсі Місяця і в повністю затінених ділянках протягом щонайменше двох годин.

Підвищена продуктивність і безпека є ключовими факторами при розробці міцної конструкції скафандра AxEMU. Системи резервування, внутрішня діагностика, регенеративні системи очищення вуглекислим газом та повітряне охолодження забезпечують оптимальний захист. Такі деталі, як покриття шолома, що покращує огляд, і вдосконалені спеціальні рукавички, сприяють легкому маневруванню і функціональності. Дослідження Prada нових методів виробництва та конструювання забезпечує естетично вишукане фінальне покриття з білою зовнішньою частиною з сірими панелями та червоними ремінцями.

Місія NASA Artemis III, яка має відбутися не раніше 2026 року, дозволить партнерам продовжити тестування скафандра в різних суворих умовах і вдосконалювати його дизайн відповідно до цього.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео