Британський футбольний клуб вперше в історії футболу влаштував хвилину без мовчання
16 Жов 2024, 14:10

Британський футбольний клуб вперше в історії футболу влаштував хвилину без мовчання

На матчі проти «Галл Сіті», що відбувся цими вихідними, англійський футбольний клуб «Норвіч Сіті» організував акцію «A Minute Unsilenced».

Замість традиційної хвилини мовчання вболівальникам було запропоновано долучитися до дискусії про психічне здоров’я.

Задумана у співпраці з благодійною організацією із запобігання самогубствам Samaritans, ця ініціатива мала на меті підвищити обізнаність про важливість спілкування та підтримки між близькими людьми, нагадуючи, що кожні 90 хвилин у Великій Британії хтось скоює самогубство.

Понад 25 000 глядачів на стадіоні «Керроу Роуд» взяли участь у цьому унікальному моменті і використали цю хвилину, щоб перевірити, як справи у тих, хто поруч.

На гігантських екранах стадіону з’явилися повідомлення на кшталт «Як пройшов твій тиждень?», які закликали вболівальників порушити тишу. Волонтери з організації Samaritans також були поруч, щоб простягнути руку допомоги тим, хто її потребував.

Акція «A Minute Unsilenced» є частиною серії ініціатив клубу до Всесвітнього дня психічного здоров’я, який відзначався 10 жовтня. За допомогою неї клуб сподівається зробити футбол місцем, де дискусії про психічне здоров’я стають природними.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео