«Демократія заклином»: україців закликали надсилати найсміливіші прокльони путіну
15 Жов 2024, 11:28

«Демократія заклином»: україців закликали надсилати найсміливіші прокльони путіну

Російський диктатор є людиною забобонною. Про це свідчить хоча б те, що путін вважає себе проявом вищої сили і цим зміцнює свій авторитет серед російського народу. Українські медійники об’єднались, щоб вдарити по ньому зброєю, якої він, напевно, боїться найбільше — чаклунством.

Забобони було невід’ємною частиною російської культури впродовж століть. Як повідомляє у своєму дослідженні «Левада-центр», 55% росіян вірять у ті чи інші забобони. Це невігластво російське політичне керівництво використало для маніпуляцій своїм народом, яке у тому числі призвело до російсько-української війни, а згодом — і до повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Ідея проєкту «Демократія заклином» («Spells for democracy») належить шведській креативній агенції KID та реалізується Ukrainian Witness за участі Publicis Groupe Content.

Віталій Дейнега, засновник проєкту Ukrainian Witness та Фонду «Повернись живим», зазначив: «Ми намагаємося використовувати всі доступні інструменти та ресурси, які можуть допомогти наблизити перемогу України. А гумор — вкрай потужна зброя, якщо правильно нею користуватись».

Щоб взяти участь, потрібно прийти на прямий ефір або скористатися фільтром — генератором заклинів.

Коли? 30 жовтня:

  • Київський час: 22:00-00:00
  • Паризький час: 21:00-23:00 CEST
  • Нью-Йоркський час: 15:00-17:00 EDT
  • Лос-Анджелес: 12:00-14:00 GMT -7

Прямий ефір відбудеться у TikTok та Instagram Ukrainian Witness. Організатори закликають надсилати найсміливіші та найхимерніші прокльони російському диктатору.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео