Kodak представив ШІ-інструмент, що допомагає людям з деменцією відновлювати спогади
09 Жов 2024, 16:37

Kodak представив ШІ-інструмент, що допомагає людям з деменцією відновлювати спогади

Виробник фототехніки Kodak представив ШІ-інструмент «Memory Shots», який дозволяє людям з деменцією та їхнім терапевтам або опікунам описати спогад і створити фотографію, яка виглядає так, ніби вона була знята камерою Kodak у певний період часу.

«Memory Shots» дозволяє користувачам редагувати і додавати реальні обличчя, поки пацієнт не відчує, що фотографія точно відображає момент часу, який він намагається описати. Пропонуючи пацієнтам подорож по стежці пам’яті, програма водночас спонукає їх до більш глибокої розмови з тими, хто їх оточує.

Інструмент використовує великі мовні моделі та відкриті дифузійні моделі зображень для створення реалістичних фото на основі розмови про спогад.

Інструмент був задуманий і розроблений креативним агентством Happiness у партнерстві з усіма бельгійськими організаціями з питань деменції, включаючи Alzheimer Liga Vlaanderen, Alzheimer Belgique, Stopalzheimer.be, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen та Baluchon Alzheimer.

Інструмент доступний безкоштовно для всіх центрів лікування деменції, і понад 70% центрів вже використовують «Memory Shots», щоб покращити життя пацієнтів з деменцією по всій країні.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео