Нова функція Apple Watch може попередити про хворобу ще до появи симптомів
09 Жов 2024, 12:26

Нова функція Apple Watch може попередити про хворобу ще до появи симптомів

Застосунок Vitals, який аналізує ключові показники здоров’я, виміряні під час сну за останні сім днів, схоже, завчасно попереджає про наближення хвороби принаймні для деяких користувачів Apple Watch.

Функція доступна на Apple Watch Series 8 і новіших моделях, включаючи серію Apple Watch Ultra, якщо пристрої працюють під управлінням watchOS 11.

У застосунку Vitals відображаються такі показники, як частота серцевих скорочень, частота дихання, температура зап’ястя, тривалість сну та рівень кисню в крові. Він встановлює типовий діапазон для кожного користувача з плином часу і сповіщає його, коли показники виходять за межі цього діапазону.

Один із користувачів Reddit, RCG21, поділився своїм досвідом роботи з новою функцією: «Я почав користуватися Vitals, коли він тільки вийшов у бета-версії, і з тих пір я хворів приблизно двічі. Обидва рази він знав про це за кілька днів».

Інший користувач, dalethomas81, опублікував скриншот, зазначивши: «Прокинувся сьогодні з поганим самопочуттям. Зараз, коли настає вечір, я відчуваю це старе знайоме відчуття в моїй голові. Я захворів».

Зображення показує, що кілька показників виходили за межі типового діапазону за кілька днів до того, як користувач повідомляв про погане самопочуття.

Хоча багато користувачів високо оцінили точність функції, їхній досвід був різним. Щонайменше один користувач згадав, що застосунок не виявив його хворобу заздалегідь, що свідчить про те, що індивідуальні результати можуть відрізнятися.

Незважаючи на те, що Vitals виявляє хвороби ще до того, як користувачі виявляють симптоми, Apple заявляє, що застосунок не призначений для діагностики або лікування будь-яких захворювань.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео