В Україні стартував конкурс журналістських матеріалів про гуманне ставлення до тварин
09 Жов 2024, 10:52

В Україні стартував конкурс журналістських матеріалів про гуманне ставлення до тварин

Соціальна ініціатива Save Pets of Ukraine за підтримки компанії Kormotech та ГО «Інтерньюз-Україна» оголошує другий щорічний всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Співпростір». Конкурс проходитиме під слоганом «Країна, дружня до тварин».

До участі запрошуються журналісти з національних та регіональних медіа, які зацікавлені у висвітленні тем, пов’язаних з тваринами, екологією, соціальною відповідальністю та зоозахистом.

Метою конкурсу є привернення уваги суспільства до актуальних тем захисту тварин. Адже гуманне ставлення, формування інклюзивного середовища для комфортного співіснування та відповідальної адопції тварин — є показником зрілості суспільства.

Умови конкурсу:

  1. Опублікувати в медіа матеріал на одну з тем, запропонованих організаторами. До участі приймаються матеріали, опубліковані на шпальтах друкованих медіа чи на офіційних сайтах онлайн-медіа, випущені в теле- та радіоефірі в період з 8 жовтня 2024 року до 1 грудня 2024 року включно. Публікації конкурсних робіт можуть бути продубльовані в офіційних акаунтах медіа в соціальних мережах чи на каналах YouTube, але публікації, зроблені ТІЛЬКИ в соціальних мережах, до участі в конкурсі не приймаються.
  2. Заповнити реєстраційну форму та надіслати посилання на опублікований матеріал та/або файл із ним. Для уникнення конфлікту інтересів до участі в конкурсі не допускаються співробітники Організатора, Інформаційного партнера, Партнерів та Спонсорів, організацій, які представляють члени журі, навіть якщо вони є вільними журналістами чи штатними журналістами за сумісництвом.

Дедлайн подачі заявок — до 4 грудня 2024 року включно. 

Згідно з тематикою та особливостями робіт, організатори визначать переможців, які отримають грошові винагороди:

  • гран-прі — 30 тис. грн;
  • призи за І, ІІ та ІІІ місця — 20, 15 та 10 тис. грн відповідно;
  • спеціальна відзнака за найоригінальніший формат висвітлення — 12 тис. грн.

Також тематичний партнер заходу обере переможця, чия стаття буде опублікована на офіційному блозі сайту бренду суперпреміального харчування для котів та собак Optimeal.

Нагородження переможців конкурсу відбудеться 23 грудня 2024 року. Про час і місце проведення церемонії нагородження повідомлять згодом.

Пропоновані тематичні вектори під час написання матеріалів:

  • Нове життя: історії адопції тварин під час війни. 
  • Людина, тварина, середовище: найкращі практики рівноправного співіснування. Досвід України та світу. 
  • Екоцид в Україні: вплив на екосферу та біорізноманіття. Взаємна підтримка: історії порятунку тварин (та їхніх людей) в Україні. 
  • Пет-френдлі країна: відповідальне ставлення та безбар’єрне середовище для тварин. 
  • Робота притулків для тварин в умовах війни: виклики та рішення. 
  • Тварини і корпоративна соціальна відповідальність: зоозахисні ініціативи українського бізнесу.

Теми, до дослідження яких заохочують та мотивують створювати матеріали: 

  1. Тварини з інвалідністю: від психологічної допомоги до соціалізації в нових умовах.
  2. Чотирилапі герої: від бойових місій до терапії. Історії котів і собак, які рятують життя під час війни військовим та цивільним. 

Розкажіть друзям про новину

Нове відео