Покоління зумерів-фрилансерів найактивніше використовує ШІ: дослідження
04 Жов 2024, 13:42

Покоління зумерів-фрилансерів найактивніше використовує ШІ: дослідження

Поки старші покоління лише адаптуються до нових можливостей, зумери вже активно інтегрують ШІ у щоденну роботу, використовуючи його для автоматизації процесів, підвищення продуктивності та створення інноваційних рішень. Це покоління вбачає у штучному інтелекті не просто інструмент, а ключовий елемент своєї кар’єрної стратегії на фрилансі.

20% фрилансерів регулярно використовують ШІ для таких завдань, як дослідження, мозковий штурм, написання пропозицій і програмування. Про це йдеться в аналітичному матеріалі від Upwork. 

Водночас в Україні цей показник приблизно на тому самому рівні. 21,9% українських фрилансерів використовують ШІ в роботі, як свідчить дослідження платформи Freelancehunt.

Зумери, міленіали, покоління Х: хто справжній прихильник ШІ

Зумери та міленіали швидше адаптуються до використання ШІ в роботі. Вони виросли у світі технологій, тому вже розуміють, як штучний інтелект може допомогти у виконанні завдань та підвищити конкурентоспроможність.

Натомість старше покоління, зокрема люди віком 48 років і більше, підходить до ШІ з деякою обережністю й навіть скептицизмом. Проте значна частина з них усе ж планує використовувати ці технології в майбутньому, що свідчить про поступову зміну ставлення.

Чоловіки vs жінки: хто більше використовує ШІ

Молоді фрилансери найбільше захоплюються штучним інтелектом, особливо, чоловіки. Наприклад, серед тих, кому від 18 до 23 років, 86% чоловіків активно користуються ШІ, тоді як поміж жінок цей показник трохи нижчий — близько 69%. Фрилансери старшої вікової категорії вже не так активно застосовують ШІ, проте чоловіки все одно залишаються більш зацікавленими. А у 48+ років лише близько 47% чоловіків і 43% жінок продовжують використовувати ці технології.

Чи готові фрилансери інвестувати в опанування нових інструментів ШІ

Понад 50% зумерів готові інвестувати в навчання. Молоді фрилансери активно освоюють нові технології, зокрема інструменти штучного інтелекту, щоб підвищити свою конкурентоспроможність. Міленіали менш рішучі — лише 5,3% готові вкладати в розвиток значні ресурси, а 32,7% — невеликі.

Широке впровадження штучного інтелекту в роботу фрилансерів відкриває нові можливості для бізнесу. Завдяки використанню сучасних технологій, фрилансери постійно підвищують кваліфікацію та розвивають нові навички. Це дозволяє їм виконувати завдання швидше, ефективніше та з меншими затратами. У результаті бізнес отримує якісніший продукт у коротші терміни та за вигіднішою ціною, що робить співпрацю з фрилансерами ще більш привабливою для бізнесу.
Олег Топчій
засновник Freelancehunt


Розкажіть друзям про новину

Нове відео