Російська музика, дипфейки та інше: в Україні запустили мінісеріал про вплив пропаганди рф
27 Вер 2024, 16:01

Російська музика, дипфейки та інше: в Україні запустили мінісеріал про вплив пропаганди рф

Російська спецоперація «Майдан-3» буквально відбувається на очах українців: вороги знають найвразливіші точки і апелюють до них через блогерів, ботів, замовні статті та навіть дитячі відеоігри, поляризуючи суспільство. 

Щоб українці пильніше стежили за своїм інфопростором, в Україні відзняли мінісеріал про дезінформацію. Він показує, як навіть у найбільш побутових ситуаціях російська пропаганда та ІПСО впливають на мислення людей та видозмінюють українську культуру. 

Серіал складається з пʼяти коротких серій, які змушують глядачів уважно придивитися до свого інфопростору. Для них підготували не просто нудні історії, а змоделювали життєві ситуації, у яких кожен пізнає себе чи близьких. Це і вплив гіперболізованої подачі новин на людей зрілого віку, і прослуховування російської музики, яка не тільки спонсорує війну, а розмиває українську культуру, і дипфейки президентських звернень, і навіть вороже інформаційне навіювання дітям через відеоігри. 

Багато українців досі не усвідомлюють наскільки сильно російська пропаганда та ІПСО на них впливають. Щодня ми контактуємо з десятками проросійських наративів, поширюємо їх не тільки репостами в соцмережах, але й на кухні серед родини. Якщо ви думаєте, що це відбувається тільки протягом останніх років — на жаль, ні! Активний інформаційний вплив на нас чинять ще з 2014 року: інформаційні бульбашки, ботоферми, мʼяка сила культури — усе це дієва зброя у війні проти українців.
Богдан Тимощук
лідер думок та ініціатор проєкту

Інформаційним партнером проєкту стала Київська міська рада.

До знімань кожної серії долучилися лідери думок, зокрема Маша Єфросиніна, Тімур та Інна Мірошниченко, Наталія Островська, Анатолій Анатоліч, Юла, Євген Пронін, а також професійні актори. 

Серіал можна переглянути на офіційному сайті Київської міської ради.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео