4 причини, чому професія тестувальника буде затребуваною завжди
27 Вер 2024, 10:45

4 причини, чому професія тестувальника буде затребуваною завжди

Щодня ви користуєтеся різними застосунками та програмами, переглядаєте сайти та здійснюєте покупки в інтернет-магазинах. Кожен із цих цифрових продуктів працює швидко, чітко й правильно не лише завдяки професіоналізму розробників. За забезпечення стабільної роботи застосунків та сайтів та відсутність помилок у них відповідають тестувальники. Для IT це не нова професія, але саме зараз вона переживає значне піднесення. Наприклад, курси тестувальника в США стали одними з найбільш затребуваних в цифровій індустрії, причому як серед уже досвідчених айтішників, так і серед новачків.

4 причини, чому тестування настільки актуальне

Ринок цифрових продуктів росте з шаленою швидкістю. Щодня випускаються нові застосунки та запускаються сайти, але далеко не всі з них пройдуть «відбір» критикою користувачів. Все тому, що деякі розробники заощаджують на послугах тестувальників та випускають «сирий» продукт. Як результат, багато помилок та невдоволення користувачів, а проєкт приречений на провал та фінансове фіаско.

Професійне тестування хоч і вимагає вкладень від бізнесу, але служить буфером між користувачами та розробниками, в якому осідають усі проблеми та помилки ПЗ. Відповідно на ринок виходить якісний продукт, яким користуються, який збирає хороші відгуки та рекомендації. Бізнес, що вклався в розробку програми або сайту, отримує прибуток від їхньої роботи, і вона досить швидко окупає всі вкладення тестування. Отже, перша причина, чому професія QA буде актуальною роками: її потребує бізнес, націлений на успіх. Пройшовши курси тестувальника в США, наприклад, в IT-школі PASV, ви ніколи не залишитеся без роботи. Навіть на рівні Junior все одно знайдуться клієнти, які довірять вам тестування нескладних продуктів. Головне, практикуйтеся, поглиблюйте знання та навички, щоб перейти на наступний рівень та зайняти своє місце у сильній IT-компанії.

Є й інші причини, чому затребуваність тестувальників зростає:

  • Вимоги та запити користувачів зросли, тому і програмні продукти стали складнішими для їх задоволення. Чим складніше ПЗ, тим більше в ньому помилок на стадії розробки. Ретельне тестування допомагає виправити все від грубих «поломок» коду до невеликої незручності в інтерфейсі.
  • Інтеграція нових технологій. У програми вбудовується штучний інтелект, хмарні технології, реалізується мікросервісна архітектура та багато інших складних інновацій. Відповідно ПЗ має працювати коректно, а без тестування гарантувати це неможливо.
  • Цифровізація бізнесу. Багато компаній і навіть ФОП переносять свої послуги в інтернет-простір. Щоб бізнес продовжував працювати, його потрібно правильно організувати та забезпечити якісну взаємодію з клієнтами. Це стосується як сайтів, так і програм, наприклад, для інтернет-магазинів. До цієї категорії входять і корпоративні продукти, які мають забезпечувати злагоджену роботу працівників, у т.ч. віддалених. Помилки та незручний інтерфейс ламають спроби бізнесу використати цей канал роботи з клієнтами, в який вкладається чимало грошей. Тому підприємці воліють замовляти тестування та не ризикувати ні грошима, ні репутацією.

Якщо ви перебуваєте в роздумах, проходити курси тестувальника в США віддалено чи ні, спробуйте ознайомчий освітній продукт, щоб зрозуміти, наскільки це ваше «ремесло». Коли відчуєте, що процес захоплює, сміливо йдіть на повноцінне навчання, тим більше якщо в кінці є стажування. Це ваш шлях до затребуваної та прибуткової професії.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео