Організація з контролю над зброєю розіграє $1 млн, якщо в США не буде стрілянини протягом доби
25 Вер 2024, 12:18

Організація з контролю над зброєю розіграє $1 млн, якщо в США не буде стрілянини протягом доби

У США щодня жертвами стрілянини стають приблизно 327 людей, тоді як у 2023 році 7957 жертв були дітьми та підлітками. Хоча багато організацій намагаються боротися з цією напастю, вона все ще існує.

Знову організація з контролю над зброєю Change The Ref продемонструвала сміливість і оригінальність, щоб засудити суспільну проблему, яка щодня забирає жертв.

З мистецьким колективом QSTNMRK? вона створила «The American Roulette» — онлайн-гру, засновану на реальних подіях насильства зі зброєю. На спеціальному сайті учасникам пропонується відгадати та перевірити на карті США, у якому з 50 штатів не буде стрілянини на певну дату.

Три ігрові сесії відбудуться 21, 23 і 25 вересня, під час яких учасники можуть отримати $5,000, якщо вони правильно вгадають принаймні один штат, який не постраждає від стрілянини у визначений день. Також гравці можуть отримати $1 млн, якщо протягом доби в країні не було зареєстровано жодних інцидентів.

Ця ініціатива виходить за рамки простих розваг. Насправді вона спрямована на те, щоб попередити людей про тривожну реальність, яка, незважаючи на це, щодня мучить країну. І недаремно: американці в 26 разів частіше страждають від стрілянини, ніж громадяни інших країн з таким же економічним рівнем.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео