Організація з контролю над зброєю випустила гру, у якій треба вижити під час шкільної стрілянини
23 Вер 2024, 16:01

Організація з контролю над зброєю випустила гру, у якій треба вижити під час шкільної стрілянини

Організація з контролю над зброєю Change The Ref хоче, щоб Америці було не байдуже до насильства з використанням зброї. Тільки цього навчального року у США сталося щонайменше 46 стрілянин у школах, а за останні три роки в середньому їх відбулося 78.

Останньою роботою організації є відеогра The Final Exam, розроблена агенцією Energy BBDO, в якій гравцям пропонується пережити шкільний день і втекти зі школи. Гра має подвійну мету. Вона навчає людей про сувору реальність насильства із застосуванням зброї та заохочує їх до реальних змін у цій сфері, виступаючи за ключові законопроєкти щодо безпечного поводження зі зброєю.

The Final Exam побудована на реальних даних про стрілянину в школах і розроблена так, щоб бути максимально наближеною до реальності. Це стосується і її тривалості — 10 хвилин, що відповідає реальним шкільним стрілянинам.

Гра починається з серії пострілів і криків, і гравці повинні пройти через порожні кімнати і зали, залишені в безладі. Ігрові перешкоди включають імпровізовані загородження, залишені учнями та викладачами, які намагалися затримати стрільця.

Гравцям пропонують сховатися від стрільця, попереджають, коли він наближається до них, інструктують заспокоїти дихання і розповідають, як створювати барикади для втечі. У деяких моментах гравці ховаються, спостерігаючи, як стрілець проходить повз них.

Щоб втекти зі школи, гравці повинні зібрати інформацію про п’ять американських законопроєтів щодо контролю над зброєю, які пропонують заборону штурмової зброї, безпечне зберігання (Закон Ітана), заборону магазинів великої місткості, перевірку даних про всіх продавців зброї та підвищення мінімального віку для придбання зброї. Законопроєкти заховані у шкільних підручниках, дошках та картах, надаючи фактичну інформацію про стрілянину у школах США.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео