Lego відтворив суперкар McLaren P1 у натуральну величину
17 Вер 2024, 14:00

Lego відтворив суперкар McLaren P1 у натуральну величину

Пілот «Формули-1» та британський автогонщик Ландо Норріс сів за кермо McLaren P1 у натуральну величину, повністю побудованого з конструктора LEGO Technic, щоб проїхати коло по трасі Сільверстоун.

У цьому вражаючому проєкті було використано 342 817 деталей LEGO та 768 двигунів LEGO Technic, що дозволило цій унікальній репліці рухатися та керувати нею, як справжнім автомобілем.

Понад 8 000 годин роботи 23 інженерів та дизайнерів пішло на створення цього LEGO-автомобіля. Ця модель у натуральну величину важить близько 1225 кг і має функціональне рульове управління, що дозволяє їй з легкістю проходити повороти на трасі.

Цей проєкт — більше, ніж просто конструкторська робота. Він втілює інноваційний дух команд LEGO та McLaren Automotive, які прагнули розширити межі можливого за допомогою знаменитих маленьких деталей. Результатом цієї співпраці стала модель, яка вміє їздити, що ніколи раніше не було доступним для автомобілів LEGO.

Водночас шанувальники LEGO та суперкарів також можуть зануритися у світ McLaren P1 завдяки моделі Technic у масштабі 1:8, доступній для продажу. Цей набір включає майже 4 000 деталей, з такими точними деталями, як двогранні двері, 7-ступінчаста коробка передач і функціональний двигун V8, що дозволяє фанатам відтворити власну версію цього легендарного суперкара.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео