Маяк, соняшникові поля та пляж з Бердянська з’являться в українських містах
10 Вер 2024, 17:05

Маяк, соняшникові поля та пляж з Бердянська з’являться в українських містах

17 вересня релокована влада Бердянська, активісти та бізнеси, засновані бердянськими ВПО у Києві та Львові, об’єднаються, аби на один день відтворити атмосферу приазовського міста та нагадати: Бердянськ — це Україна.

В цей день на вулицях Львова, Києва та Запоріжжя з’являться: копія Бердянського маяка, рибальська сітка, що ловитиме бажання, капсула часу, бердянські соняшникові «поля» та навіть мініпляж.

У трьох містах одночасно буде телеміст, аби бердянці з будь-якого куточка світу змогли доєднатися до заходу. Люди з окупації зможуть безпечно доєднатися до «хвилин єднання».

Символом заходу є створена деревʼяна копія Бердянського маяка з led-ліхтариком зверху — ніби «сигнал» до бердянців в окупації — «Ми вас пам’ятаємо!», на рибальську сітку на локаціях гості кріпитимуть свої побажання, з яких потім створять капсулу часу, що відкриють вже після деокупації, а на Укрпошті надрукують тематичну марку, яку гості зможуть наклеїти на свою листівку до близьких людей, що не змогли бути присутніми 17 вересня. 

В Києві можна буде замовити фірмові бердянські креветки та бички, а у Львові готують мініпляж з шезлонгами, парасольками та морським бризом. 

Вхід на заходи безкоштовний за умови попередньої реєстрації за посиланням.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео