В Україні відбудеться перший безбар’єрний марафон
09 Вер 2024, 14:30

В Україні відбудеться перший безбар’єрний марафон

Нова пошта започатковує «Перший безбар’єрний марафон», доступний для людей з інвалідністю й тимчасовим порушенням здоровʼя, людей з маленькими дітьми та домашніми тваринами, вагітних та людей старшого віку

Долучитися до марафону 21-22 вересня можуть люди з порушенням слуху та зору, на кріслах колісних, на протезах, люди з тимчасовим порушенням здоров’я, батьки з дітьми у візочках, вагітні, бігуни з домашніми тваринами, люди старшого віку та всі охочі. Мета події — дати можливість усім, хто мріє подолати марафон, зробити це без будь-яких бар’єрів.

До участі запрошують як досвідчених бігунів, так і тих, хто бігтиме вперше. Локація марафону і траси будуть спеціально обладнані для всіх представників маломобільних груп населення. Реєстрація здійснюється через застосунок RaceNext. Охочі долучитися до марафону можуть вибрати дистанцію 5 км, 10 км, 21 км, 42 км та забіги для дітей на 500 та 100 метрів.

У відеоманіфесті проєкту знялися:

  • волонтерка та фотографка Еліна Околіт, яка понад рік бере участь у забігах на кріслі колісному;
  • військовий медик та учасник національної збірної «Ігор нескорених 2025» Ярослав Шаркий, який почав займатися бігом після протезування;
  • призер чемпіонатів світу на спринтерській дистанції Василь Закревський, який має порушення зору;
  • мама трьох дітей Ірина Зінченко, для якої біг став способом відновлення після пологів.

Марафон відбудеться в Києві на ВДНГ. Стартове містечко облаштують пандусами та адаптованими інформаційними вказівниками, розмістять стійку швидкої реєстрації та безбарʼєрну сцену для нагородження учасників, організують місця для догляду за дітьми та для годування тварин, впровадять альтернативні сигнали старту забігів для людей з порушенням зору та слуху тощо. До проведення події також залучать перекладачів жестовою мовою та спортивних супровідників.

Учасники марафону отримають стартовий набір, який містить рюкзак, стартовий номер і кріплення для нього, електронний чип, гід учасника, пляшку води, подарунки від партнерів та медаль фінішера. 

Розкажіть друзям про новину

Нове відео