На Ukrainian Fashion Week відбувся тихий перформанс з героями-військовими
06 Вер 2024, 17:21

На Ukrainian Fashion Week відбувся тихий перформанс з героями-військовими

На напівтемний подіум без світла софітів, музичного супроводження, декорацій і аплодисментів публіки, в супроводі лише поетичних рядків Сергія Жадана, підтриманих сенсовими малюнками Уляни Нєшевої, вийшли унікальні люди, герої країни, які, не очікуючи визнання, звань і нагород, стали на її захист із перших днів повномасштабного вторгнення. Люди, які поставили свободу, гідність та ідентичність українців вище власного здоров’я і життя.

Як справжні ендеміки, які обрали складний шлях народитися, зростати і залишитися назавжди на обраній території, ці герої-військові, як і багато інших, прийняли рішення захищати землю, на якій вони зросли. Ці люди є частиною справжньої України, її неповторного національного характеру.

Цей маніфест тихої сили духу, незламної волі, міцного генетичного коріння, що візуалізував унікальні рослини-ендеміки, відтворені на класичних сорочках «Квітни» українськими майстринями: фольклористкою Яриною Сізик, ілюстраторкою Марією Оз та кандидаткою біологічних наук Аллою Гнатюк, щоб нагадати суспільству про справжні цінності й подякувати героям за їхній безцінний дар. 

Наша команда постійно в пошуках сенсів та ідей, які об’єднують українців. Наразі реінтеграція ветеранів у цивільне життя — одне з найважливіших соціальних завдань. Тому герої на подіумі UFW — це прояв нашої вдячності усім тим, хто щодня виборює перемогу для країни. Їх бажання захищати та жити на своїй землі мотивує нас створювати підтримуючі соціальні проєкти. Ми вдячні команді Українського тижня моди і Благодійному фонду «ЯНКО» за співпрацю та спільні цінності.
Ксенія Сікорська
маркетинг-директорка ПУМБ

Розкажіть друзям про новину

Нове відео