Бульбашка, що росте з кожним донатом, стала захисним куполом для військових
29 Сер 2024, 12:17

Бульбашка, що росте з кожним донатом, стала захисним куполом для військових

Відеоагенція and action разом з благодійною ініціативою Тиловики Азову створили анімаційний ролик «Тил підтягнувся» для мотивації українців долучатися до третього збору Тиловиків Азову на РЕБи. 

Відео розповідає про два, на перший погляд, віддалені світи — запеклі бої військових на лінії зіткнення та спокійний день в українському місті, але є те що їх поєднує — це тисячі зборів цивільних на підтримку військових.

Для створення відео було обрано мікс технік, це значною мірою покадрова анімація з поєднанням моушну. 

В цьому проєкті в нас була повна довіра до наших ідей та пропозицій, тож залишалось тільки придумати ідею, яка б зачепила людей та мотивувала підтримувати Тиловиків. Між собою ми говорили про те що хотілось би щоб люди побачили, що навіть маленький збір у твоїй бульбашці спілкування — є дуже важливим, бо разом з іншими банками допомагає Тиловикам збирати величезні суми, зокрема на РЕБи, які захищають військових.
Віталій Небельський
співзасновник and action та продюсер проєкту

У відео глядачі бачать як кожен маленький збір, умовна бульбашка, росте з кожним новим донатом, згодом ці бульбашки обʼєднуються в одну величезну бульку, яка охоплює Україну (Львів, Київ, Одеса) і доходить аж до лінії фронту. Але булька не закриває військових, аж поки банка збору головного героя не досягає мети збору. Як тільки мету було досягнуто — булька стає куполом, яка, як і РЕБи, на які збирають Тиловики Азову, захищає військових від ворожих дронів. 

Одним із найбільших викликів проєкту було те, що була залучена дуже велика команда людей на волонтерських засадах, тож кожен працював у різний час. Для команди and action підтримка Тиловиків Азову була дуже важливою зокрема тому, що саме в підрозділі Азов служить один з їхніх колег, який також є оператором БПЛА. 

Коли ми працювали над ілюстраціями, то надихались зокрема «Love, Death & Robots, серією Kill Team Kill», також дуже велику увагу приділяли деталям — екіпіруванню військових, а ще локацією бойових дій — тут ми відтворили Серебрянський ліс, вигляд якого водночас лякає і вражає.
Оля Капись
артдиректорка проєкту

Відео набрало понад 600 тисяч переглядів за перші 12 годин після релізу та отримало дуже багато позитивних коментарів. 

Розкажіть друзям про новину

Нове відео