Дикі поля, далекі річки та інше: ролик зобразив недоступну красу України
29 Сер 2024, 11:41

Дикі поля, далекі річки та інше: ролик зобразив недоступну красу України

Нині Україна є найбільш замінованою країною у світі та випереджає Сирію і Афганістан. Забруднена територія сягає близько 140 000 квадратних кілометрів, це майже половина площі Італії.

Компанія Київстар разом з фондом «Повернись живим» та за інформаційної підтримки Міністерства економіки України розпочали новий масштабний збір для розмінування країни «Нам тут жити 2.0». Мета спільної ініціативи — зібрати 100 млн грн на роботизовані комплекси та обладнання для саперів. Це пришвидшить розмінування України й збереже життя саперів, військових та цивільних.

Комунікаційну кампанію розробила креативна агенція I AM IDEA, продакшном займалась команда Family Production.

Це було непросто, адже це не звичайна комунікація продукту чи послуги. Ми мали привернути увагу до важливого збору від Київстар. Складність полягала в тому, що люди вже втомилися від постійних повідомлень про збори та війну в медіа, як і від самої війни. Більше того, про розмінування часто думають в останню чергу, хоча це надзвичайно важливо, адже нам тут жити.
Ігор Гавруш та Віталій Клименко
креативна пара I AM IDEA

Ролик розповідає історію фотографа, який через свій об’єктив бачить красу України — природу диких полів, далеких річок, покинутих місць. Але людей там немає, і цій красі бракує життя.

Вже вдруге поспіль, спільно з «Повернись живим», ми запускаємо збір на розмінування країни. Це велика відповідальність та соціальна місія, яку Київстар обрав для себе. Віримо, що спільними зусиллями ми зможемо зібрати кошти та повернути українцям безпечний доступ до допоки недоступних місць та можливість милуватися красою України.
Юрій Чорненький
керівник департаменту маркетингових комунікацій Київстар
Близько 140 000 кв. км території України потребують розмінування. Щодня сапери метр за метром очищують нашу землю від російських мін та залишків снарядів. Наше завдання — надати їм обладнання, щоб вони могли робити це ефективніше і безпечніше. Роботизовані комплекси дадуть змогу саперам працювати на відстані від небезпечних об’єктів. Засоби зв’язку необхідні для координації підрозділів. Дрони — для аерофотозйомки, фіксації мінних полів, визначення координат. Крім того, саперів забезпечимо транспортом. Це підвищить їхню мобільність.
Олег Карпенко
заступник директора фонду «Повернись живим»

У рамках збору «Нам тут жити 2.0» військові отримають роботизовані платформи, транспорт, зв’язок, живлення, а також повітряну компоненту для ситуаційної обізнаності та дистанційного розмінування шляхом підривів.

Підтримати збір можна, задонативши на спецрахунок фонду та «банку» проєкту. Абоненти Київстар можуть долучитися до збору, підключивши Суперсилу «Допомога ЗСУ», і до 50 грн із тарифного плану підуть на збір з розмінування країни.

Проєкт «Нам тут жити 2.0» триватиме до досягнення повної суми збору.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео