Instagram тестує вертикальну сітку профілю
20 Сер 2024, 10:51

Instagram тестує вертикальну сітку профілю

Instagram розпочав тестування нової версії сітки профілю з прямокутним форматом замість квадратної сітки. Керівник Instagram Адам Моссері повідомив, що застосунок тестує новий формат для невеликої кількості користувачів.

Моссері пояснив причину змін так: «Квадрати залишилися з тих часів, коли в Instagram можна було завантажувати лише квадратні фотографії… Переважна більшість того, що сьогодні завантажується в Instagram, має вертикальну форму. Це або 4 на 3 на фото, або 9 на 16 на відео, і обрізати їх до квадрата досить жорстоко».

Вертикальний формат вже впроваджено для вкладки відео/Reels у профілях користувачів, тому вертикальні фотографії не будуть сильно відрізнятися. Судячи з фото, розміщеного в Threads, тестовий профіль дуже точно імітує вертикальне розташування відео. Instagram працював над цим оновленням з 2022 року, але зараз почав впроваджувати його для більшої кількості користувачів.

Допис від @arlespinzon
Переглянути в Threads

Доля цього нового оновлення залежить від того, як користувачі ставляться до нього, як сказала прессекретарка Instagram Крістін Пай: «Ми тестуємо вертикальну сітку профілів серед невеликої кількості людей. Це обмежений тест, і ми будемо прислухатися до відгуків спільноти, перш ніж впроваджувати щось далі».

Розкажіть друзям про новину

Нове відео