Google презентував серію девайсів з ШІ-функціями Gemini
15 Сер 2024, 12:56

Google презентував серію девайсів з ШІ-функціями Gemini

Google презентував телефони, смарт-годинники та набір навушників з новітніми технологіями штучного інтелекту, намагаючись випередити Apple та Samsung у конкурентній боротьбі.

Цілий ряд нових продуктів Pixel знаменує собою останню еволюцію Android-пристроїв власного бренду Google, оскільки компанія намагається довести, що її штучний інтелект і пристрої працюють краще, ніж у конкурентів.

Нові смартфони Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL оснащені чипом Google наступного покоління Tensor G4 зі значно швидшим процесором штучного інтелекту, що дозволяє їм не поступатися провідним конкурентам.

Важливою новою функцією смартфонів є Gemini Live, яка дозволяє вільно спілкуватися з ШІ-помічником. Серед інших особливостей — новий генератор зображень Pixel Studio та інтелектуальна функція камери «Add Me», яка може вставити фотографа в групову фотографію, об’єднавши два зображення, зняті в певній послідовності.

Складаний смартфон Pixel 9 Pro Fold також має чип Tensor G4 та функції штучного інтелекту. Потрійна камера на задній панелі має 5-кратний оптичний зум, перевершуючи за цим показником лідера ринку Samsung Galaxy Z Fold 6, а нова функція «Made You Look» показує анімацію на зовнішньому екрані, щоб утримати увагу дитини, поки її намагаються сфотографувати.

Pixel 9 коштуватиме $799, 9 Pro XL — $1,099, Pixel 9 Pro — $999, а Pixel 9 Pro Fold — $1 799.

Окрім цього, Google також анонсувала нові аксесуари для своїх телефонів. Pixel Watch 3 замінює минулорічний смарт-годинник і має два розміри — 41 і 45 мм, а також більший і набагато яскравіший екран, щоб конкурувати з популярними пропозиціями Galaxy Watch від Samsung.

Годинник пропонує довший час автономної роботи та покращені функції відстеження здоров’я і фітнесу, включаючи більш точні вимірювання бігових та тренувальних навантажень без необхідності підписки на Fitbit. Годинник також зможе виявити зупинку пульсу власника, наприклад, під час зупинки серця, подати сигнал тривоги та покликати на допомогу.

Водночас навушники Pixel Buds Pro 2 на 27% менші та на 24% легші за своїх попередників, мають краще шумозаглушення та підтримують функцію Gemini Live для природних розмов зі штучним інтелектом на ходу.

Pixel Watch 3 коштує від $349, а Pixel Buds Pro 2 — $229.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео