У браузері Google Chrome з’явиться монетизація
09 Сер 2024, 13:06

У браузері Google Chrome з’явиться монетизація

Компанія Google підтвердила свої плани щодо впровадження вебмонетизації в браузері Chrome, що дозволить власникам вебсайтів отримувати мікроплатежі в якості винагород за їхній контент як додатковий спосіб отримання доходу.

«Вебмонетизація — це технологія, яка дозволяє власникам вебсайтів отримувати мікроплатежі від користувачів під час взаємодії з їхнім контентом, — пояснює Google у документі, який потрапив у розпорядження видання BleepingComputer. — Вона дає можливість креаторам і власникам вебсайтів отримувати винагороду за свою роботу, не покладаючись виключно на рекламу або підписку».

Підтримка монетизації може бути додана до будь-якої вебсторінки за допомогою спеціального HTML-елемента. Цей тег повідомляє браузеру, що вебсайт підтримує монетизацію, і вказує платіжний процесор, який слід використовувати.

«Примітно, що вебмонетизація пропонує дві унікальні функції — невеликі платежі і відсутність взаємодії з користувачем — користувачі платять/надають чайові за контент під час його споживання. Вона розширює елемент HTML, додаючи rel=”monetization”», — додали в Google.

За допомогою монетизації власники вебсайтів можуть висловити свою зацікавленість в отриманні платежів, у той час як відвідувач зберігає повний контроль над тим, скільки і коли буде здійснено платіж.

Оскільки ця функція дозволяє здійснювати платежі автоматично, без втручання користувача, вона створює безперешкодний досвід, коли ті, хто бажає підтримати сайт, можуть робити це під час споживання його контенту.

Наразі монетизація Google Chrome все ще перебуває в процесі розробки.

09 Сер 2024, 13:06
Розкажіть друзям про новину

Нове відео