Ілон Маск опублікував дипфейк з Камалою Гарріс, який порушує правила X
31 Лип 2024, 10:47

Ілон Маск опублікував дипфейк з Камалою Гарріс, який порушує правила X

Ілон Маск порушив правила власної платформи, опублікувавши пародію на передвиборчу рекламу Камали Гарріс на X, не позначивши її як таку, що вводить в оману.

У зміненому передвиборчому ролику використовується контент з нещодавньої кампанії віцепрезидентки, але голос за кадром, схожий на голос Гарріс, створює враження, що вона називає президента Джо Байдена «старечим», а себе — некомпетентною кандидаткою.

В оригінальному відео Гарріс говорить глядачам: «На цих виборах перед кожним з нас постає питання: в якій країні ми хочемо жити?». Проте у зміненому відео голос, схожий на Гарріс, каже: «Я Камала Гарріс — ваш кандидат у президенти від демократів, тому що Джо Байден нарешті викрив свою старість на дебатах».

Далі голос за кадром описує Гарріс як «ідеальну кандидатуру для забезпечення різноманітності», оскільки вона є кольоровою жінкою. «Тож якщо ви критикуєте що-небудь з того, що я кажу, ви сексист і расист».

Відео також звинувачує Гарріс у тому, що вона «намагається звучати як темношкіра» і у своїх промовах «копіює Барака Обаму».

Раніше цього місяця Ілон Маск офіційно підтримав президентську кампанію колишнього президента США Дональда Трампа.

Спочатку відео з Гарріс було розміщено користувачем @MrReaganUSA, який назвав його пародією. Однак ретвіт Маска про змінену кампанію не містив позначки, яка б вказувала на те, що відео насправді є пародією або маніпулятивним контентом, що може порушувати власну політику X щодо контенту, який вводить в оману.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео