Рекорди, які не хочемо побити: Всесвітній фонд природи представив Кліматичні ігри
30 Лип 2024, 17:17

Рекорди, які не хочемо побити: Всесвітній фонд природи представив Кліматичні ігри

Поки світ спостерігає за Олімпійськими іграми в Парижі, нова реклама Всесвітнього фонду природи представила кампанію «The Climate Games», що зосереджується на рекордах, які планета нещодавно побила.

Кампанія базується на ролику, створеному агенцією Try та продакшн-компанією Aparent, який висвітлює безпрецедентну кількість кліматичних рекордів, які були побиті у 2023 році, за допомогою захоплюючих коментарів у спортивному стилі.

2023 рік став найспекотнішим роком за всю історію спостережень, тоді як Греція встановила європейський рекорд за найбільшою лісовою пожежею в історії континенту, а Мозамбік —африканський рекорд за найтривалішим тропічним циклоном за всю історію. Крім того, ще 77 країн встановили національні рекорди спеки.

«Якщо ви читаєте новини, то нерідко бачите, як країни б’ють два типи рекордів — спортивні та кліматичні, — кажуть Халлвард Вааланд та Матіас Сандвік, креативники, які стоять за кампанією. — На жаль, один тип рекордів отримує набагато менше уваги, ніж заслуговує. Оскільки країни з усього світу вишиковуються в чергу на Олімпіаду, це ідеальний час, щоб висвітлити рекорди, які ми не хочемо побити, і донести до людей ідею, що разом ми можемо змінити правила гри».

Хоча послання кампанії є похмурим, Всесвітній фонд природи хоче підкреслити, що зміни можливі.

«На Олімпійських іграх люди покажуть, чого можна досягти неймовірними зусиллями. Тепер нам потрібно, щоб наші лідери продемонстрували таку ж рішучість, як ці спортивні чемпіони, і вивели клімат і природу на шлях відновлення, — говорить Мануель Пулгар-Відаль, провідний спеціаліст Всесвітнього фонду природи з питань клімату та енергетики. — Змінити правила гри можливо. У нас є рішення, нам просто потрібно їх прискорити».

Розкажіть друзям про новину

Нове відео