Редакція MMR рекомендує: добірка липня 
31 Лип 2024, 13:57

Редакція MMR рекомендує: добірка липня 

Вжух — і липень вже завершується. Редакція MMR старанно збирала весь другий місяць літа власні спостереження та рекомендації й готова ними поділитися з читачами. Добірки минулих місяців можна переглянути за посиланням

Катерина Волошина
головна редакторка
mmr.ua

Відкриття липня

Життя поставить тебе в такі умови, коли не скористатися можливістю буде, як мінімум, дуже нерозумно.

Минулого місяця писала, що життя підлаштовується під наші усвідомлені бажання. Все так і є, і навіть більше. Якщо усвідомлене бажання прийшло, але ти за якихось причин відкладаєш його реалізацію, життя поставить тебе в такі умови, коли не скористатися можливістю буде, як мінімум, дуже нерозумно. Як максимум — неможливо. Наступного разу, коли отримаєте несподівано те, про що ви довго думали/мріяли, задумайтеся. Можливо, ця «несподіванка» — аванс, який не дозволить відкладати в довгий ящик реалізацію ваших «усвідомлених бажань»?

А ще — ви знали, що в у перевернутому вигляді подушки лап котів нагадують ведмедика? Перевірила на власній кішці 🙂

Девіз липня   

Масштабуйте власні можливості.

Події / зустрічі липня     

Особистих подій було багато, але все ж залишу їх для власних спогадів та фотострічки. Поділюся театральними «здобутками»:

Якщо ви читаєте цю рубрику не вперше, знаєте, що без Уривського в цьому пункті (майже) ніяк. Але все ж спочатку пораджу придбати заздалегідь квитки на «Візит» Давида Петросяна — на сайті театру Франка ще є в доступі на 6 вересня. Це психологічна вистава про колись скоєний злочин, що отримала 5 нагород у рамках премії «Київська пектораль». «Виконавцями покарання стають усі мешканці містечка, які в бажанні відновлення «справедливості» (не) здатні убити», — знайшла влучну цитату в одній із рецензій на виставу. Частка «не» в дужках з попереднього речення грає в самій виставі, на мою думку, вирішальну роль.

Ще пощастило в липні потрапити на «Лимерівну» — на більш камерного, але все одно впізнаваного Уривського.

А наступного дня вже сиділи на одній із найзнаковіших його вистав «Калігула», бо надійшла пропозиція, від якої неможливо відмовитися.

Не недооцінюйте силу одного повідомлення.

Фільми / серіали липня  

Почали з хлопцем дивитися нашумілого «Ведмідя». Зараз уже на другому сезоні, місцями цікаво, але не можу сказати, що в захваті. Усе ще намагаємося «нащупати» той інгредієнт, що привів серіал до успіху.

Продукти липня

  • Якщо ви хочете неймовірно смачно повечеряти, забронюйте столик у «Кебаб Даш» на Антоновича. Можливо, ви вже бачили цей заклад в YouTube-роликах Птушкіна та Бєднякова.
  • За найтопвішими сніданками йдіть у Fish&Pussycat.
  • Якщо хочете влаштувати собі свято вдома, раджу замовити роли у SHIMA. І звісно, доповнити їх охолодженим шампанським або просеко.
  • А ще в McDonald’s раджу спробувати айс американо з горіховим сиропом. А в дабл чізбургер додати додаткову порцію огірка. 

Так, щось тільки про їстівне вийшло цього місяця 🙂

Треки липня  

Музика не є тригерним елементом цього місяця, але іноді, після насиченого робочими задачами дня, драйвила Lida Lee «Сама».

А так на фоні щодня слухаю подкасти: «Не під запис», «SEBTO. Фінансова терапія», «У чому виклик» та різні відео на YouTube — від розмов про медіа, маркетинг, креатив, роликів про здоров‘я до інтерв‘ю Емми Антонюк з Христиною Соловій. Люблю бути в контексті вірусних речей та робити власні висновки.

Книги / статті липня  

Іноді в пошуках нових ідей допомагають старі рішення.

Google. Цього місяця часто гуглю різних особистостей та бренди, щоб бути в контексті. А ще почала перечитувати архівні статті на MMR, навіть придбала онлайн друковане видання 2015 року — іноді в пошуках нових ідей допомагають старі рішення. 

А взагалі — якщо знаходитесь у пошуках цікавої літератури, загугліть добірку книг від особистості, яка вам імпонує. Або запитайте поради напряму.

Поради липня

Хоча б трошки повірте навіть у ті речі, які здаються неможливими.

Як кажуть, якщо хочеш виграти в лотерею, купи лотерейний квиток. І це навіть не метафора. Купила на касі супермаркету, по приколу. Так, не виграла. Але якби виграла, тут би зараз був зовсім інший текст 🙂 

І хоча б трошки повірте навіть у ті речі, які здаються неможливими — на кожного знайдеться свій чорний лебідь.

Ольга Подшивалова
редакторка стрічки новин 
mmr.ua

Відкриття липня

Мій психічний стан та самосприйняття дуже залежить від мого режиму дня.

Як тільки я «вибиваюсь із колії» і не дотримуюсь свого режиму, у мене погіршується настрій, і я починаю займатися прокрастинацією.

Девіз липня

Ти ніколи не зможеш додати дні у своє життя, але точно зможеш додати життя у свої дні

Нещодавно побачила цитату — простий вислів, який може бути девізом на все життя: «Ти ніколи не зможеш додати дні у своє життя, але точно зможеш додати життя у свої дні».

Події / зустрічі липня

Так вийшло, що липень був насичений різними подіями, зустрічами й часом, проведеним із моєю коханою людиною.

Проте поділюся я головною подією цього місяця — Atlas United 2024.

Найбільше вражає те, що такий фестиваль змогли організувати під час повномасштабної війни.

Мабуть, найбільше вражає те, що такий фестиваль змогли організувати під час повномасштабної війни, і що за період фестивалю (3 дні) ні разу не було повітряної тривоги. Я весело провела час зі своїми близькими і нарешті побувала на живому виступі Артема Пивоварова, про що я довгий час мріяла. Усі, напевно, знають про його «трюки» на концертах. Проте його божевільна енергетика — це щось. Вона вразила навіть мою подругу, серце якої важко розтопити 🙂

Писати про цей фестиваль я можу багато, проте хочу сказати, що, мабуть, найкращий час я провела там у день, коли була сама.

Чи то мені це було потрібно, чи то на таких подіях неважливо, з ким ти.

Сподіваюся, що наступного місяця я поділюся з вами тим, що нарешті побувала у відпустці)

Фільми/серіали липня

Ви знаєте, що український актор Олександр Рудинський зіграв у новому серіалі Netflix під назвою «Декамерон»? Я чекала на цей серіал не тільки через це, а й тому, що ще у студентські часи зачиталася однойменною збіркою новел Джованні Боккаччо, на основі якої він частково і знятий. Костюми, грим, гумор, гра акторів — усе максимально передає естетику періоду чуми в Італії (якщо слово «естетика» тут доречне 😅). А ще я люблю чорні комедії:)

Можна згадати і про фільм «Декамерон» 2015 року. Сюжет уже зрозумілий, проте він також вражає своєю атмосферою, побутом та казковими краєвидами.

Не можу не порекомендувати довгоочікуване інтерв’ю Раміни з Ярославою Гресь – співзасновницею агенції Gres Todorchuk PR і екскоординаторкою фандрейзингової платформи United24. Цю жінку можна слухати безкінечно. До того ж, її блог в Instagram, як окремий витвір мистецтва, — кожен пост у збережених, щоб почитати у вільний час.

Продукти липня

  • Лляна сукня diadia. Такі романтичні образи — зовсім не моє, але вона дуже сподобалася ще минулого літа. Чому ж відмовляти собі у своїх бажаннях? Тим паче мама була дуже рада бачити мене у цій сукні, бо все моє дитинство мріяла, коли ж її дочка перестане одягатися, як хлопчик 😂
  • Липень «порадував» нас аномальними температурами. А тому продуктами цього місяця для мене були холодні кавові напої. (Так, знаю, кава — такий собі спосіб справитися зі спекою).

Треки липня

Після концерту на Atlas United на повторі останній альбом репера OTOY «Темна». Геніальні тексти і без байрактарщини. Рекомендую трек «пащека»:

Мій страх — це зашиті вуста
Нам усім п*зда, якщо голос стихне
Прах — це майбутній мій стан
Щоб дух волав — глибоко подихай

Книги / статті липня

Якщо я вже згадала про серіал «Декамерон», тоді і порекомендую цю ж збірку новел Джованні Боккаччо. Часто книга є цікавішою за серіал чи фільм. Цей випадок не виключення. Новели є окремими історіями, серед яких можна буде обрати ту, яка подобається найбільше. 

Порада липня

Життя підштовхне нас на дії, на які було складно наважитись самому. Потрібно проходити крізь свої страхи, адже це один зі способів росту.

Владлена Колісник
редакторка стрічки новин
mmr.ua

Відкриття липня

Якщо вам здається, що все в житті під контролем, — це хибна ілюзія.

Усе контролювати неможливо. Особливо зараз, коли кожного дня все змінюється з блискавичною швидкістю. Тому, якщо вам здається, що все в житті під контролем, — це хибна ілюзія. І чим раніше це зрозумієте, тим краще.

Девіз липня

Те, що нас не вбиває, робить нас сильнішими.

Події / зустрічі липня

Липень був точно не про яскраві події та зустрічі, тому сподіваюсь, що останній місяць літа порадує чимось 🙂

Фільми / серіали липня

Кримінальна драма «Капоне» з Томом Гарді, яка розповідає про останні роки життя відомого гангстера Аль Капоне. Тримає весь час у напрузі, але при цьому змушує замислитись над багатьма речами. Точно варто подивитись хоча б один раз.

Продукти липня

  • BB-крем від Patricia Ledo. Подарували його на роботі до Дня журналіста. Ідеальний для літнього макіяжу, коли не хочеться «ефекту штукатурки» на обличчі, особливо в таку спеку, яка була цього липня 😅
  • Кава «Вишня в шоколаді» від Кави зі Львова — дуже насичений смак, але при цьому не хімозний. 

Треки липня

  • Sevdaliza feat. Pabllo Vittar & Yseult — Alibi. Пісня про силу та об’єднання жінок, а також про виклики, з якими вони стикаються.
  • Tiësto & Ava Max — The Motto. Із цим треком особисто у мене дуже багато приємних спогадів, тому періодично до нього повертаюсь. Динамічний, веселий і безтурботний.

Книги / статті липня

Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом». Роман-антиутопія, в якому автор описав американське суспільство, де заборонені книжки, а якщо їх знаходять, то одразу спалюють.

Порада липня

Навчитися планувати свій час.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео