25 Лип 2024, 17:53

В Україні розпочали прийом заявок на премію для подкастерів

Медіасервіс MEGOGO розпочинає прийом проєктів на четверту професійну аудіопремію для подкастерів «Слушно» від MEGOGO AUDIO. Заявки приймаються з 24-го липня до 5-го серпня. Автори та команди можуть податися самостійно. 

Цьогорічна аудіопремія включатиме 12 номінацій, які відображають спектр тематик креаторів та інтересів української авдиторії: найкращий подкаст в жанрі інтервʼю, про культуру й мистецтво, історичний подкаст, інформаційний подкаст, про здоровʼя, стосунки й саморозвиток, про бізнес, незалежний подкаст, спортивний подкаст, про читання й літературу, про науку й технології, розважальний подкаст та про професії. Гран-прі премії «Слушно» команда MEGOGO AUDIO обиратиме серед учасників, які потрапили у шорт-лист. 

Команда MEGOGO AUDIO формуватиме короткі списки номінантів у кожній з 12-ти категорій. Саме за цих учасників голосуватимуть слухачі. Крім того, цьогоріч додадуться оцінки від професійного журі, серед членів якого — медіаексперти, журналісти, подкастери, комунікаційники, а також представники креативних і бізнес-індустрій. Організатори поступово знайомитимуть з журі на офіційній сторінці в Instagram.  

«Команді MEGOGO AUDIO важливо чути стейкголдерів і розуміти ринкові тенденції. Завдяки цьому ми здатні якісно реагувати й адаптувати премію. Ми збільшили кількість основних номінацій і надали можливість подкастерам обирати одразу дві категорії для своїх проєктів, що підвищує їхні шанси на перемогу. Вперше за чотири роки у нас буде окрема номінація для незалежних подкастерів, яким часто бракує майданчиків та інструментів для просування. «Слушно» — не лише про нагороди й перемоги, а й можливість розповісти про свій подкаст і показати його десяткам тисяч слухачів, які приходять на сайт премії, щоб відкрити для себе нові проєкти й імена», розповідають у пресслужбі MEGOGO.

Таймінг та механіка: 

  • 24 липня — 5 серпня — прийом заявок;
  • 15 серпня оголошення коротких списків у кожній номінації: по 6 подкастів, які переходять у наступний етап; 
  • 15 серпня — 10 вересня — онлайн-голосування слухачів та журі. 

В межах кожної номінації слухачі віддають свої голоси, а журі — виставляє власні бали, ґрунтуючись на чотирьох критеріях оцінки

  1. Контент і нарація; 
  2. Технічна якість подкасту; 
  3. Робота над залученням слухачів, видимість проєкту у своїй категорії; 
  4. Оригінальність і креативність у створенні продукту.

Голоси слухачів й оцінка журі конвертуються в бали. Фінальний результат залежить від суми балів журі і слухачів. 

  • 2 жовтня — оголошення переможців. 

Нагадаємо, премія «Слушно» заснована командою MEGOGO AUDIO у 2021 році. Її мета — зібрати найактуальніші подкасти, долучитися до формування професійної спільноти та стимулювати розвиток інфраструктури — від виробництва до дистрибуції контенту.

Розкажіть друзям про новину

Нове відео