24 Лип 2024, 11:49

«Любов виникає з любові»: в Ірпені встановили унікальні «поетичні» поштомати

Нова пошта спільно з міською громадою розробили особливу концепцію та дизайн для нових поштоматів, аби вони відображали характер міста.  

Нові поштомати в Ірпені (Київська область) прикрашають цитати метрів української літератури — Тараса Шевченка, Лесі Українки та Григорія Сковороди. Також використані інші українські символи у дизайні: орнамент, зображення, кольори. Дизайн створила команда маркетингу Нової пошти. 

Ми відштовхувались від літературної слави Ірпеня. Адже саме тут Микола Носов придумав персонажів Незнайки, а ще тут жили і творили Павло Загребельний, Максим Рильський, Ліна Костенко, Володимир Сосюра та безліч інших талановитих поетів й письменників.
Павло Даніман
директор з маркетингу Нової пошти

Обираючи авторів цитат, нанесених на поштомати, команда зосередилась на культових особистостях — відомих кожному українцю, незалежно від віку та географії. Самі ж цитати, згідно з концепцією, несуть сенси, близькі українцям у контексті сьогодення, але і не втрачають актуальності з часом. Тому у них закладені «вічні» теми —  боротьба, любов, життя.

Всього по місту розташовано 6 таких поштоматів з цитатами, а ще один унікальний поштомат знаходиться у центральному парку Ірпеня — він оформлений у тематиці персонажів дитячої казки «Пригоди Незнайка».

Для Нової пошти це не перший досвід створення кастомних поштоматів. Раніше команда розробляла особливий дизайн поштоматів для житлових комплексів, ресторанів, різних бізнесів.

Наприклад, у київському ресторані «Полтава» встановлений поштомат, розписаний вручну художницею українським орнаментом. А унікальні поштомати на курорті «Буковель» з малюнками лісових звірів нагадують, що «Сезон триває». 

Розкажіть друзям про новину