19 Лип 2024, 16:12

Прихована функція, «Цивілізація», спека. Ретроспектива тижня з Оленою Андрієнко

Як минув робочий тиждень та які плани на вихідні, розповідає Олена Андрієнко, Chief LegalTech Officer Publicis Groupe Ukraine.

Як минув тиждень?

Традиційно — інтенсивно. Багато зустрічей, проєктів, рішень. Багато роботи над фіналізацією кількох рекомендацій щодо етичного використання штучного інтелекту.

Було і сумне, і радісне. Скажімо, запрацювало електронне бронювання — фантастика, яка втілилася у реальність.

Відкриття тижня

Зачепила думка про приховану, але сутнісну функцію кожної організації чи компанії.

Зачепила думка про приховану, але сутнісну функцію кожної організації чи компанії. На противагу до формально декларованої. Скажімо, аспірантура конкретного вишу може декларувати навчання, однак прихована функція — відстрочка від мобілізації. Тому надихнув експеримент: у такому ракурсі подивитися і на державні установи, і на приватні компанії — великі і малі.

Що дістало за тиждень? 

Спека. Основний антидот — уявити, виходячи з офісу, що ти у відпустці. 

Музика тижня

Музика дощу. А загалом я візуал 🙂

Що почитати?

Ферґюсон. «Цивілізація». Це якщо для верхньорівневого погляду на процеси. Враховуючи, що книжка досить давня (2010-і роки), цікаво порівняти скепсис автора щодо ймовірності та ліній повномасштабних війн з реальністю. Так, один зі згаданих потенційних розломів — із «православною росією».

Або Сігал та Фарб. «Краще (не) буває.Нейробіологія відчуттів, або Як повернути собі смак життя». Це якщо хочеться популярної, проте якісної та надихаючої нейропсихології.

Що подивитися?

Моє улюблене видовище — мінливе небо.

Чула хороші відгуки на «Думками навиворіт 2», тож думаю перевірити.

Ваш топ застосунків на телефоні

2 пошти (корпоратична і приватна) + 3 месенджери. 

Плани на вихідні. Поради, куди піти

Дуже прикладні екскурсії Києвом на 3-4 години з хорошим гідом. Зараз є багато пропозицій. Я ходила кілька разів із Клубом корінного киянина.

Тож кілька тижнів тому дуже надихнула екскурсія кварталами навколо університету Тараса Шевченка (до речі, рідний університет — із 190-м днем народженням тебе!). Надихнула двома моментами:

  1. Потужними українськими постатями, які стоять за конкретними будівлями і про котрих я переважно навіть не чула;
  2. Передовим рівнем технологій, які закладалися на момент будівництва. Чого лише варта централізована витяжна труба, у багатоповерховому будинку на розі вулиць Володимирської та Гетьмана Скоропадського початку ХХ століття. До цієї труби на вулиці підключався двигун, який створював тягу, а у квартирах до неї вмикалися індивідуальні шланги, які виконували функцію пилосмоків. 

Розкажіть друзям про новину