15 Лип 2024, 13:29

«Київ москву хрестив, він її і відспіває»: у Києві встановили новий арт-об’єкт

У Києві на АртПричалі встановили домовину з російським диктатором з написом «Київ москву хрестив — Київ москву відспіває». Акцію приурочили до Дня хрещення Київської Русі, що відзначають 15 липня.

Про це повідомили організатори акції, освітньо-культурна мережа Гончаренко центр.

У такий спосіб автори проєкту вирішили нагадати, хто насправді є спадкоємцем Київської Русі та розвінчати російські наративи.

«Росіяни люблять розповідати байки про «створення України» та ніколи не втрачають нагоди бодай спробувати привласнити собі історію Київської Русі. Ця акція — доволі пряме нагадування, якою насправді була історія. І яким має бути фінал російської держави», — зазначають у Гончаренко центрі.

Труну з російським диктатором володимиром путіним встановили у Подільському районі Києва, на АртПричалі, що поблизу Поштової площі. Доступ до об’єкта відкритий для всіх охочих.

Цьогоріч Православна церква України вперше відзначає День хрещення Київської Русі 15 липня. Цей день офіційно запроваджений указом президента 25 липня 2008 року. Дату приурочили до дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, яку церква відзначала 28 липня. Після переходу Православної церкви України на новоюліанський календар дату змінили.

Розкажіть друзям про новину